17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Derbi la Vâlcea

Oltchim şi Rulmentul se luptă pentru supremaţie în Liga Naţională de handbal feminin, verdictul partidei contând enorm în lupta pentru titlul de campioană.

Ediţia 2008-2009 a Ligii Naţionale de handbal feminin se anunţa a fi una dintre cele mai echilibrate de după 1989, în condiţiile în care Rulmentul Braşov a făcut câteva achiziţii importante în această pauză competiţională şi ameninţă supremaţia Oltchimului. Oltencele au primit însă un ajutor neaşteptat încă din prima rundă a campionatului, atunci când ardelencele au remizat la Baia Mare şi şi-au îngreunat mult situaţia. Un succes pentru Vâlcea ar face ca elevele lui Ivica Rimanic să se distanţeze la trei puncte de Rulmentul şi să aibă mari şanse să devină campioane pentru al treilea an consecutiv.

Decisiv pentru ambii antrenori

Ambele formaţii au făcut schimbări pe banca tehnică la sfârşitul sezonului trecut. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a despărţit de Gheorghe Tadici, după două sezoane în care acesta a câştigat tot pe plan intern şi a cucerit Cupa Cupelor şi Supercupa Europei. Rulmentul a renunţat la Mariana Târcă, după cinci sezoane. Gruparea olteană l-a instalat în funcţia de principal pe croatul Ivica Rimanic, în timp ce Braşovul a mizat pe neamţul Herbert Muller. Pentru ambii stranieri, o eventuală înfrângere ar putea echivala cu demiterea. „Eu cred că ar fi o greşeală dacă voi fi schimbat în cazul unui eşec. La Braşov este nevoie de timp pentru a construi o echipă puternică“, a spus Muller. Oficialii vâlceni evită să vorbească despre consecinţele unui eventual pas greşit pe propriul teren, dar preşedintele Ioan Gavrilescu a declarat că aşteaptă un singur rezultat: „Avem un blazon pe care l-am câştigat în zeci de ani de muncă. Trebuie să învingem pentru a-l respecta. Normal că nimeni nu se gândeşte la o înfrângere“.

Gâlcă, principalul pericol

Pentru apărarea Oltchimului, principalul pericol vine de la fosta jucătoare a campioanei, Ionela Gâlcă. Misiunea de a o anihila pe „Iony“ o va avea, cel mai probabil, unguroaica Gabriella Szucs, într-o reeditare a duelului din sferturile Jocurilor Olimpice, dintre România şi Ungaria. În acea partidă, Szucs şi-a făcut pe deplin datoria. De asemenea, noua achiziţie a Braşovului, Alexandrina Barbosa, s-a adaptat perfect la Rulmentul, devenind una dintre jucătoarele de bază în echipa braşoveană. Ambele formaţii nu pot conta în derbiul de mâine pe piese importante. La Oltchim nu vor evolua Valeria Beşe, Adriana Nechita şi Roxana Gheorghe, în timp ce Herbert Muller nu va putea miza pe Cristina Neagu, Woo Sun Hee, Cristina Niculae şi Ildiko Barbu.
Altfel, duelul din tribune se anunţă unul incendiar, oltenii pregătind în secret o coregrafie de zile mari. Echipa Rulmentul va veni la Vâlcea însoţită de aproximativ 150 de suporteri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS