12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu a preluat Pandurii

Sorin Cîrţu a preluat Pandurii

Tehnicianul craiovean a semnat cu gruparea gorjeană un contract pe doi ani şi opt luni, având ca obiectiv la final de mandat calificarea echipei în cupele europene.

Clubul Pandurii Târgu Jiu şi-a încheiat conturile, pe cale amiabilă, cu antrenorul Eugen Neagoe, în locul acestuia fiind numit Sorin Cîrţu. Acesta a fost prezentat oficial ieri, împreună cu staff-ul său. „Am încheiat o perioadă din care nu regretăm nimic. I-am mulţumit lui Neagoe pentru ceea ce a făcut la Pandurii. Am negociat aspectele privind preluarea funcţiei de antrenor principal de către domnul Sorin Cîrţu. Cred că în proporţie de 99,9 la sută ne-am înţeles asupra elementelor contractuale şi sunt convins că vom avea o colaborare bună“, a spus preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu.
Cîrţu a semnat cu Pandurii un contract pe doi ani şi opt luni, sezonul acesta având acelaşi obiectiv ca şi predecesorul său, clasarea pe locurile 6-10. „Am căzut de comun acord pentru preluarea funcţiei de antrenor principal pentru doi ani şi opt luni. Este un proiect pe termen mai lung şi sperăm să facem treabă bună. Am preluat obiectivul fixat la echipă, dar plecăm cu un handicap, nişte puncte lipsă, ţinând cont de programul care a fost şi de jocurile care urmează. Sunt însă riscuri asumate, nu am venit aici cu ochii închişi. Ne bazăm pe ştiinţa noastră“, a declarat Cîrţu. Odată cu numirea acestuia pe banca pandurilor, oficialii grupării gorjene speră să nu mai vorbească de evitarea retrogradării în următorii ani, ci de obiective mai îndrăzneţe. „În cel de-al treilea an de contract vrem să atacăm cupele europene şi să avem unu, doi sau trei jucători din pepiniera proprie în echipa mare“, a precizat Condescu.
Irimescu şi Fane Cioacă, ajutoarele lui Cîrţu

Odată cu Eugen Neagoe şi-au reziliat contractele cu Pandurii şi secunzii săi, Sebastian Moga, Vali David şi preparatorul fizic Marius Dima. Singurul care a rămas din vechiul staff este Florin Bejinaru, care va colabora şi cu Sorin Cîrţu. Noul tehnician şi-a prezentat ieri şi ajutoarele, secundul Mircea Irimescu şi preparatorul fizic Fane Cioacă, postul de antrenor cu portarii urmând să fie ocupat, temporar, de Robert Bălăeţ. „Avem o echipă tehnică destul de bună. O să mă gândesc la cineva pentru pregătirea portarilor“, a afirmat Cîrţu.
Evoluţia ştearsă a echipei în aceste prime etape l-a surprins pe Sorin Cîrţu, care este mulţumit de calitatea lotului pe care trebuie să-l pregătească. „Stând în afara fenomenului Pandurii, pentru mine a fost o surpriză că echipa nu are o altă zestre de puncte, punând în balanţă jucătorii care fac parte din lot. Este un lot bine echilibrat numeric şi valoric. Am încredere în jucători şi sper în redresarea echipei cât mai curând şi accederea pe o poziţie care să nu mai dea emoţiile de anul trecut“, a mai spus Sorin Cîrţu. Acesta a fost dorit şi în iarnă la Pandurii Târgu Jiu, după ce a fost demis portughezul Joaquim Teixeira, dar a preferat să continue munca la Dacia Mioveni, echipă cu care a retrogradat la finalul sezonului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII