21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSbora s-a despărţit de SCM

Sbora s-a despărţit de SCM

Eşecul de duminică în faţa Universităţii Reşiţa a tulburat apele la echipa feminină de handbal SCM Craiova. Gheorghe Sbora a anunţat conducerea clubului din Bănie că renunţă să mai antreneze fetele.

Profesorul Sbora părăsise şi în urmă cu o săptămână echipa, cu doar două zile înainte de debutul campionatului, dar s-a răzgândit în preziua meciului şi a revenit la antrenament. În victoria cu Timişoara, Sbora şi-a condus elevele de pe margine, dar nu a avut voie să stea pe banca tehnică, deoarece nu semnase încă un nou contract cu clubul craiovean. Atunci, oficial a fost trecut vicepreşedintele clubului, Mugur Guşatu.
Gheorghe Sbora a explicat ieri de ce a hotărât să renunţe: „Lucrurile mergeau bine până să înceapă campionatul, dar a trebuit să intervină alte persoane. Eu am făcut jucătoarele să evolueze prost cu Reşiţa? Cred că singura posibilitate de a redresa greşelile este ca fetele să continue fără mine. Cel mai mult mă doare că, deşi am antrenat destule echipe, cele mai mari «palme» profesionale le-am primit chiar la Craiova, la mine acasă. Conducătorii acestui club operează cu alte valori decât mine“. Titratul tehnician craiovean a ţinut să precizeze că nu a semnat un contract nou cu clubul SCM.
Despre plecarea lui Sbora, preşedintele clubului, Nicu Stoian, a declarat: „Luni după-amiază am purtat o discuţie cu domnul Sbora. M-a anunţat că renunţă la echipă pentru că nu mai are putere să redreseze situaţia. Era foarte hotărât şi a spus că nu poate trece peste nişte principii. Recunosc, de-an lungul timpului toţi am greşit, dar mai mult noi“.

Bora conduce antrenamentele

Antrenamentul de ieri a fost condus de Victorina Bora, cea mai experimentată jucătoare din lot, care totodată îndeplineşte şi funcţia de antrenor secund.
„Să se înţeleagă clar că eu nu îi iau locul domnului profesor Sbora. Doar conduc antrenamentele pentru că sunt antrenor secund. Dumnealui a fost cel care m-a crescut ca jucătoare şi nu vreau să se înţeleagă că îi sunt nerecunoscătoare. Eu am experienţă mare ca jucătoare, dar ca antrenoare nu“, a explicat Bora, fostă componentă a naţionalei României.
Referitor la insuccesul de duminică cu Reşiţa, Victorina Bora a spus că nu-şi explică de ce echipa sa a avut o evoluţie aşa slabă: „Practic nu ne-a ieşit nimic în acel meci. M-am supărat pentru că nu găseam soluţii. Mă simţeam inutilă deoarece coechipierele nu-mi dădeau pase utile. Eu joc pe postul de pivot şi, dacă nu mi se pasează, stau degeaba în teren. Trebuie să ne revenim“, a adăugat Victorina. Săptămâna aceasta, Divizia A este întreruptă, SCM urmând să joace abia pe 5 octombrie, la Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII