12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArtimon s-a înţeles cu CSM Vâlcea

Artimon s-a înţeles cu CSM Vâlcea

Fostul antrenor al lui Poli Timişoara îşi va urmări noii elevi din tribune, la partida pe care vâlcenii o vor susţine astăzi, la Severin, în Cupa României.

Noul antrenor al echipei CSM Vâlcea este Alin Artimon, demis luni de la Forex Braşov. Tehnicianul de 37 de ani a semnat un contract valabil pe un an şi îl înlocuieşte în funcţie pe fostul selecţioner al Macedoniei, Nikola Ilievski, care şi-a încheiat conturile cu gruparea din Zăvoi sâmbăta trecută. Artimon a mai pregătit pe Telecom Timişoara, Apulum Alba Iulia, FC Bihor, Poli Timişoara şi CFR Timişoara şi are ca obiectiv la CS Municipal promovarea în primul eşalon. Acesta îi va avea ca secunzi pe Mitică Teleşpan şi Roberto Ivan.
Din sezonul 2004-2005, când a fost fondat Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, prin Zăvoi s-au perindat şase antrenori: Lucian Catargiu, Adrian Furnică, Costel Pană, Marian Bondrea, Mitică Teleşpan şi Nikola Ilievski. Cel mai puţin a rezistat Ilievski, şase etape, iar cel mai mult Furnică, un campionat şi jumătate. 
Alin Artimon nu va sta însă pe bancă la meciul pe care CSM îl va susţine astăzi, de la ora 16.00, la Severin, cu FC Drobeta, în faza a V-a a Cupei României. Noul tehnician îşi va privi viitorii elevi din tribună, el urmând să-şi intre în atribuţii la partida de sâmbătă, din campionat, cu Universitatea Cluj.
Vâlcenii şi severinenii s-au întâlnit şi în runda trecută a Ligii a II-a, partida încheindu-se la egalitate, 1-1. Dacă sâmbăta trecută oaspeţii s-au mulţumit şi cu un punct, acum aceştia spun că vor face totul pentru victorie.

Ultimul meci pe „Municipal“

Gazdele nu se lasă nici ele mai prejos şi susţin că vor obţine calificarea în şaisprezecimile competiţiei KO. „În întâlnirea din campionat am arătat că şi în inferioritate numerică jucăm bine. Meciul de mâine (astăzi – n.r.) nu se mai poate încheia la egalitate. Sigur vom învinge. Cred că FC Drobeta va trebui să-şi revină urgent şi să redevină echipa pe care o doresc toţi severinenii“, a afirmat preşedintele clubului mehedinţean, Vasile Mănescu.
Pentru acest joc, antrenorul Iulian Mihăescu nu-l poate folosi pe fundaşul Stroe, juniorul Drobetei fiind suspendat după cartonaşul roşu încasat în confruntarea din campionat. Meciul de astăzi va fi ultimul susţinut de echipa lui Mihăescu la Severin. Stadionul „Municipal“ va intra într-un proces de modernizare care este preconizat să se încheie în luna aprilie a anului viitor, FC Drobeta urmând să susţină jocurile de pe teren propriu la Motru. Partida va fi arbitrată de L. Uihely (Lugoj), ajutat de Cl. Tripa şi M. Toderici (ambii din Arad).
O altă reprezentantă a Olteniei, Minerul Mătăsari, va întâlni acasă pe Minerul Lupeni, gazdele fiind aproape de o mare performanţă dacă vor trece şi de acest hop, după ce au eliminat Jiul Petroşani. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Timişoara, cu C. Făniţă, la centru, asistat de P. Gaşpar şi Fl. Damaschin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU