14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDaniel Niculae şi Claudiu Keşeru nu au loc în Franţa

Daniel Niculae şi Claudiu Keşeru nu au loc în Franţa

Cei doi jucători au stat pe banca de rezerve la partidele pe care Auxerre şi Nantes le-au disputat în Ligue 1.

România are în acest sezon doi reprezentanţi în campionatul Franţei, Daniel Niculae şi Claudiu Keşeru. Nici unul dintre ei nu mai este însă sigur de postul de titular la echipa la care evoluează. În weekendul trecut, Niculae a jucat doar 23 de minute în partida pe care AJ Auxerre a pierdut-o cu 3-2 pe terenul formaţiei OSC Lille în etapa a şasea din Ligue 1. Atacantul român este ţinut pe bancă de polonezul Ireneusz Jelen, jucător provenit de la Wisla Plock, şi de tânărul francez Julien Quercia, un vârf de 22 de ani, adus de la Sochaux. Acesta din urmă a marcat golurile lui Auxerre în minutele 50 şi 80. Niculae a fost introdus de Jean Fernandez în minutul 67, în locul lui Jelen. Golurile gazdelor au fost marcate de De Melo (‘2 şi ’90) şi de Hazard (’89). Niculae a fost o singură dată titular în actuala ediţie a campionatului şi de două ori a intrat din postura de rezervă, nereuşind să înscrie nici un gol.
Şi internaţionalul român de tineret, Claudiu Keşeru, care va împlini în decembrie 22 de ani, a fost lăsat pe bancă de antrenorul lui FC Nantes, Elie Baup, la partida pe care „canarii“ au câştigat-o cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui Valencinenes, în aceeaşi rundă a şasea din Ligue 1. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate de atacantul originar din Mali, Mamadou Bagayoko. Cu toate că a câştigat, Nantes are numai patru puncte şi ocupă locul al 18-lea în clasament. În schimb, echipa lui Daniel Niculae, Auxerre, a urcat pe poziţia a 12-a, având şapte puncte.

Lyon a câştigat la limită

Campioana Franţei din ultimii şapte ani şi viitoarea adversară a Stelei în Liga Campionilor, Olympique Lyon, a câştigat la limită, cu 1-0, partida disputată la Le Havre. Unicul gol al meciului jucat pe arena „Deschaseaux“, disputat în faţa a 16.000 de spectatori, a fost marcat de Ederson în minutul 45, din penalti. Lyonezii au rămas în inferioritate numerică din minutul 66, când atacantul Sydney Govou a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben. Loyn este lideră după şase etape, având 16 puncte, cu cinci mai multe decât ocupanta poziţiei secunde, Olympique Marseille.
Adversara lui CFR Cluj din grupa A a Ligii Campionilor, Girondins Bordeaux, a învins, în deplasare, scor 1-0, nou-promovata Grenoble. Unicul gol al jocului a fost marcat de Jussie în minutul 80, în urma unui contraatac, din pasa lui Chalme. În acel moment, Bordeaux evolua în numai opt jucători de câmp după eliminările lui Diarra (’49) şi Wendel (’54). Antrenorul Laurent Blanc a declarat că nu se aştepta ca echipa sa să câştige meciul cu Grenoble, după ce în ultimele 35 de minute a evoluat cu doi oameni mai puţin pe teren, şi a precizat că singurul merit aparţine elevilor săi. „Vreau să îmi felicit jucătorii pentru această victorie, pe care au obţinut-o într-o conjunctură nefavorabilă. După ce am  rămas în inferioritate numerică, mă gândeam să păstrăm rezultatul şi nu îmi imaginam că putem marca golul decisiv. În meciul cu Chelsea ne-a lipsit curajul, iar jucătorii au fost conştienţi că trebuie să arate altceva pe teren şi au dat o replică pozitivă“, a afirmat tehnicianul francez. Cu zece puncte în clasament, Bordeaux ocupă locul şase.
O altă nou-promovată, Lorient, a înregistrat un nou semi-eşec pe teren propriu, 1-1 cu modesta echipă Caen. Gazdele au condus cu 1-0, graţie reuşitei lui Caifi din minutul 35, dar s-au văzut egalate cu şase minute înainte de final, când pentru oaspeţi a punctat Deroin.

Ligue 1, etapa a 6-a
Rezultatele din etapa a şasea a campionatului Franţei: Le Havre – Lyon 0-1, Grenoble – Bordeaux 0-1, Toulouse – Sochaux 2-1, Lorient – Caen 1-1, Nantes – Valenciennes 2-0, Lille – Auxerre 3-2, Nice – Le Mans 2-2. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat meciurile: Saint-Etienne  – Paris SG, Nancy – Rennes şi Marseille – Monaco. Clasament: 1. Lyon 16 puncte; 2. Marseille 11; 3. Toulouse 11; 4. Le Mans 10; 5. Nice 10; 6. Bordeaux 10; 7. PSG 10; 8. Grenoble 10; 9. Caen 8; 10. Monaco 8; 11. Lille 8; 12. Auxerre 7; 13. Valenciennes 7; 14. Rennes 6; 15. Nancy 6; 16. Lorient 5; 17. Le Havre 4; 18. Nantes 4; 19. Saint-Etienne 3; 20. Sochaux 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS