11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltenesc în Cupa României

Derbi oltenesc în Cupa României

La FRF s-au stabilit ieri partidele din faza a V-a a Cupei României, ultima înainte de intrarea în competiţie a formaţiilor din prima ligă. Cele două echipe oltene din Seria a 2-a a Ligii a II-a, CSM Râmnicu Vâlcea şi FC Drobeta, se vor întâlni la Sevenin, partida având o miză importantă. Ambele grupări şi-au propus un parcurs cât mai lung în Cupă, în plus, cine se va califica va primi pe propriul teren replica unei formaţii din primul eşalon.
Interesant este faptul că FC Drobeta şi CS Municipal se vor întâlni şi sâmbătă pe malul Dunării, în etapa a şasea de campionat, meciul urmând să fie arbitrat de o brigadă feminină formată din Cristina Dorcioman (Câmpulung), Irina Mârţ (Bucureşti) şi Elena Muşetoiu (Câmpulung). „Abordăm ambele partide la victorie, dar normal că ne interesează mai mult cea de campionat. Sper să le administrăm severinenilor prima înfrângere, pentru că este o perioadă lungă de când nu au mai cedat pe propriul teren“, a spus Florin Verigeanu, directorul general al grupării din Zăvoi. În faza precedentă a „competiţiei KO“, CSM Vâlcea a trecut de FC Caracal cu 5-0, în timp ce FC Drobeta a eliminat pe Minerul Mehedinţi, scor 2-1.
Altă reprezentantă a Olteniei, Minerul Mătăsari, va juca acasă cu Minerul Lupeni, fiind aproape de o mare performanţă dacă va trece şi de acest hop, după ce a eliminat pe Jiul Petroşani. Iată şi celelalte partide programate pe 24 septembrie, de la ora 16.00, în faza a V-a a Cupei României: Cetatea Suceava – FC Botoşani, Lotus Băile Felix – FCM Bacău, Dunărea Galaţi – Delta Tulcea, Steaua II Bucureşti – CSM Ploieşti, FC Buftea – Petrolul Ploieşti, Tricolorul Breaza – Concordia Chiajna, Sportul Studenţesc – Prefab 05 Modelu, CF Predeal – Internaţional Curtea de Argeş, CFR Timişoara – UTA Arad, FCM Târgu Mureş – Unirea Alba Iulia, CFR Cluj II – FC Bihor, Şimleul Silvaniei – Universitatea Cluj. Echipele calificate vor da piept pe 15 octombrie cu formaţiile din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS