22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte ştiri

Frescă de 1.135 de metri în Mexic

Un grup de artişti plastici a realizat o operă care are toate şansele să fie omologată drept cea mai lungă frescă din lume, informează site-ul cyberpresse.ca. Fresca a fost expusă pe cel mai mare bulevard din Ciudad de Mexico, ca să marcheze a 198-a aniversare a debutului războiului pentru independenţa acestei ţări. Opera colectivă, care măsoară 1.135 de metri, este instalată direct pe asfaltul străzii La Reforma, cea mai cunoscută din Mexic. „Evenimentul este o premieră şi anticipează manifestările care vor marca bicentenarul independenţei ţării, în 2010. Ne-am propus ca în fiecare an să creăm fresce din ce în ce mai lungi, pentru ca în anul bicentenarului opera de artă să aibă exact 2.010 metri“, a explicat Arturo Guerrero, coordonatorul proiectului organizat de Centrul Cultural Estacion Indianilla. Realizatorii frescei se vor întâlni cu reprezentanţii Guiness Book, pentru a omologa recordul, care îl depăşeşte cu mult pe precedentul, o operă de artă de 300 de metri.

La închisoare, ca acasă

Un cetăţean străin încarcerat de opt ani în Anglia refuză să iasă din închisoare, cu toate că şi-a ispăşit pedeapsa încă din anul 2006. După cum informează Yahoo!News, bărbatul, care a fost închis în 2000 pentru vătămare corporală şi furt calificat, ar fi trebuit să fie expulzat în ţara sa de origine imediat după ce perioada de detenţie s-a terminat, adică acum doi ani. Refuzând să iasă din închisoare, să-şi declare adevărata identitate şi ţara de origine, ingeniosul infractor exploatează astfel o breşă a sistemului juridic britanic. Alessio Beschizza, directorul instituţiei de detenţie, a explicat întreaga situaţie: „Refuză să ofere autorităţilor informaţii referitoare la identitatea sa. Nu ştim nici măcar dacă numele pe care ni l-a spus până acum este real şi nu-i putem verifica naţionalitatea. Ar fi trebuit expulzat după ispăşirea pedepsei în urmă cu doi ani, dar, în aceste condiţii, nu avem decât să-l ţinem în închisoare, aşteptând să ne dea informaţiile de care avem nevoie“. Directorul închisorii este aproape revoltat de situaţie, întrucât întreţinerea prizonierului „ilegal“ costă aproximativ 30.000 de lire sterline anual, bani ce sunt plătiţi de contribuabilii englezi.

Droguri ascunse în maşini de colecţie

Poliţia judiciară din Lyon a anihiliat o reţea de traficanţi de droguri. După cum informează Yahoo!News, narcoticele pe care traficanţii le vindeau proveneau din America de Sud şi ajungeau în Franţa în maşini luxoase de colecţie. Brigada antidrog din cadrul poliţiei lyoneze a confiscat un autovehicul Chevrolet, vopsit în auriu şi maro-ciocolatiu, care tocmai „traversase“ Oceanul Atlantic la bordul unei nave de transport. Maşina urma să ajungă la un colecţionar pasionat de mecanică, însă la controlul vamal lucrătorii au descoperit zece pachete cu cocaină, dintre care cel mai voluminos cântărea cinci kilograme. Şapte persoane au fost interpelate în acest caz, urmând ca poliţia să continue investigaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS