13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRăzbunarea lui Vidakovic

Răzbunarea lui Vidakovic

Pandurii Târgu Jiu a pierdut la Mediaş după un gol marcat de fostul său jucător Nemanja Vidakovic, un fotbalist la care Eugen Neagoe a renunţat foarte uşor în această vară.

Cu speranţa că va obţine măcar un punct pe terenul nou-promovatei Gaz Metan Mediaş, Pandurii Târgu Jiu s-a aşezat în sistemul defensiv preferat de antrenorul Eugen Neagoe, 4-5-1, căutând să dea lovitura pe contraatac prin unicul atacant veritabil, Tilincă.
Tactica lui „Geană“ a dat roade în minutul 10, când Rus l-a angajat pe Tilincă şi ex-bistriţeanul l-a învins pe Şteţca la colţul lung, cu un şut fără preluare. Conduşi pe teren propriu, medieşenii s-au aruncat în atac, iar Popete putea specula spaţiile libere din defensiva gazdelor, însă Şteţca a reţinut şutul gorjeanului.
Cu trecerea timpului, presiunea Gazului a crescut şi Stanca a avut nevoie de un reflex senzaţional la reluarea cu capul din şase metri a lui Vidakovic, pentru a păstra avantajul. Pandurii s-au mai arătat odată periculoşi, în minutul 27, când Tilincă a fost prins pe picior greşit de centrarea lui Iordache, după care au cedat inexplicabil.
Mai întâi Curtean s-a infiltrat printre fundaşii centrali ai lui Neagoe, l-a lobat pe Stanca, ieşit târziu dintre buturi, şi a egalat (’37). Doar trei minute a persistat egalitatea, deoarece fostul jucător al pandurilor, Vidakovic, şi-a adus echipa în avantaj. Curtean a centrat de pe stânga, sârbul a preluat pe piept, ajutat şi de braţ, şi a înscris de la trei metri.

A debutat Valentin Simion

În dezavantaj şi fără Ilie Iordache, accidentat în prima parte, Eugen Neagoe a făcut mutări în linia mediană, dar nu a schimbat sistemul de joc. Abia după un sfert de oră de fotbal jalnic, „Geană“ s-a arătat preocupat de egalare şi l-a trimis pe teren pe debutantul Simion, atacant care revine după o lungă perioadă de indisponibilitate.
Jocul dezlânat al gorjenilor nu a produs decât câteva faze fixe şi un risc mare în defensivă, dar fotbaliştii lui Pustai au tratat cu superficialitate contraatacurile. Dudiţă a şutat foarte aproape de vinclu la capătul unei faze de manual, replica venind de la Rus, care a reluat spectaculos, din semifoarfecă, Şteţca intervenind lângă bară pentru a evita golul. Pandurii pot reclama un penalti neacordat de Augustus Constantin în minutul 73, când Simion a fost agăţat de Markovic în careu.
Cu Rus pe post de atacant în ultimele minute, gorjenii au aruncat cu disperare baloanele în careul advers, însă medieşenii au respins fără nici o problemă. Pandurii Târgu Jiu rămâne astfel pe un loc retrogradabil, fără nici un punct obţinut în deplasare, însă cu adevărat îngrijorător este jocul fără nici o perspectivă al echipei lui Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU