22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞansa lui Cosmin Tilincă

Şansa lui Cosmin Tilincă

Singurul atacant apt din lotul echipei lui Eugen Neagoe, Cosmin Tilincă, speră să convingă la Mediaş şi să-şi asigure un loc de titular la Pandurii Târgu Jiu.

Alexandru Piţurcă, Liviu Mihai, Ibon Perez Arrieta, Valentin Simion şi Milanko Raskovic sunt jucătorii din compartimentul ofensiv al pandurilor, pe care tehnicianul Eugen Neagoe nu poate conta etapa viitoare, cu Gaz Metan Mediaş, primul fiind suspendat, iar ceilalţi, accidentaţi. După ce Jaka Stromajer a fost cedat la CSM Râmnicu Vâlcea, Cosmin Tilincă a rămas singurul vârf de meserie din lotul grupării gorjene, capabil să evolueze la Mediaş. „Dacă antrenorul consideră că sunt apt sută la sută, atunci o să joc la Mediaş. Postul de atacant îmi convine. Sper să dau şi satisfacţie. Sunt integrat în echipă, dar să vedem relaţiile de joc. Poate acolo mai este de umblat. Important este să ne înţelegem bine şi să dăm randamentul maxim“, a declarat Tilincă.
Acesta îşi doreşte să profite de conjunctura favorabilă şi să-şi asigure un loc de titular. „Această concurenţă este benefică pentru echipă şi cine este cel mai în formă să joace, indiferent cum se numeşte. Acum aşa s-a nimerit, Alex Piţurcă este suspendat, cei doi care au venit încă nu ştiu dacă sunt pregătiţi, alţii sunt accidentaţi. Asta este şansa mea“, a mai spus Cosmin Tilincă.
Rolul ex-bistriţeanului este important la Mediaş, mai ales că pandurii îşi doresc să câştige. „Mediaşul este o echipă bună, dar mergem cu gândul la cele trei puncte. Cine o să fie mai în formă o să câştige“, a afirmat Tilincă.

Pandurii au moralul ridicat

Victoria cu FC Argeş şi jocul bun prestat în Ghencea, în ciuda înfrângerii la limită, au dat încredere fotbaliştilor de la Pandurii, care consideră că se pot impune în partidele viitoare, chiar dacă pauza de două săptămâni le-a mai temperat elanul. „Nu era oportun să se întrerupă campionatul. Eram într-o formă bună, după prestaţiile din ultimele două jocuri. Asta a fost programarea şi nu avem ce face. Cu Gaz Metan va fi un meci greu, însă cred că suntem pe un drum bun. Echipa a arătat că are potenţial şi mergem încrezători mai departe. Sper să luăm cele trei puncte. Băieţii au un moral destul de bun, vin cu plăcere la antrenamente, se pregătesc bine şi sunt conştienţi de dificultatea jocurilor care urmează“, a declarat Eugen Neagoe.
Tehnicianul gorjenilor trebuie să obţină rezultate cu jucătorii pe care-i are la dispoziţie, însă nu-şi face probleme. „Nu ştiu dacă ne vom putea baza pe cei trei nou-veniţi la meciul cu Gaz Metan Mediaş, pentru că sunt în urmă cu pregătirea fizică, dar în cel mai scurt timp se vor pune la punct. Trebuie să ne descurcăm cu jucătorii care sunt apţi din punct de vedere medical. În echipă sunt unele probleme, dar atâta timp cât avem 11 jucători este bine“, susţine, încrezător, Neagoe. 

„Geană“ îl apără pe Piţurcă

Eugen Neagoe i-a luat apărarea lui Victor Piţurcă, după ce România a fost învinsă cu 3-0 de Lituania chiar pe teren propriu, afirmând că selecţionerul nu este singurul vinovat pentru această umilinţă. „În momentul în care nu sunt rezultate, imediat sar «binevoitorii» care abia aşteaptă ca lucrurile să nu meargă bine şi să se schimbe ceva. Piţurcă a făcut lucruri bune la naţională, a dus echipa la Euro 2008. Să nu uităm că ultimele calificări sunt obţinute cu el. Nu-i convine nimănui să piardă cu scorul de 3-0 cu Lituania. Nu este bine, dar nu cred că numai Piţurcă este vinovat. Chiar dacă toţi spun că acum este timpul pentru o schimbare, dacă aceasta se face, totul va fi în regulă? Cu siguranţă vom câştiga în Insulele Feroe, apoi vine meciul cu Franţa, pe care nu trebuie să-l pierdem. Dacă vom reuşi să batem Franţa, lucrurile vor intra în normal. Important este ca naţionala noastră să obţină puncte“, a afirmat Neagoe.
În schimb, fiul selecţionerului, Alexandru Piţurcă, s-a abţinut să comenteze situaţia de la naţională. „Sunt o mulţime de oameni care se pricep şi discută despre echipa naţională. Este normal să se vorbească destul de mult după acest rezultat, e normal să fie lumea supărată, pentru că este o mare dezamăgire pentru toţi românii, dar este un început de drum şi este timp ca echipa să îşi revină“, a spus Piţurcă junior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS