19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDomenech, cu sabia deasupra capului

Domenech, cu sabia deasupra capului

Naţionala României nu este singura din grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010 care are probleme. Partida dintre Franţa şi Serbia din această seară este una de „a fi sau a nu fi“ pentru selecţionerul Raymond Domenech. Menţinut surprinzător în funcţie de federaţia franceză după Euro 2008, unde „cocoşii“ s-au făcut de râs, selecţionerul şi-a atras antipatia întregii ţări şi a presei, mai ales că Franţa a debutat în preliminariile Cupei Mondiale cu o înfrângere ruşinoasă, 1-3 la Viena cu Austria. Unii jurnalişti francezi au scris în zilele premergătoare meciului că mulţi suporteri ai naţionalei au ajuns chiar să-şi dorească o înfrângere, numai ca să-l vadă demis pe Domenech.
„În cazul unei înfrângeri, sau chiar al unui egal, lui Domenech i se va închide uşa în nas“, a scris L’Equipe, în timp ce Le Parisien susţine că „federaţia a început deja să caute un înlocuitor pentru actualul selecţioner“. Cotidianul din capitala Franţei mai scrie că este posibil ca fostul internaţional Alain Boghossian să fie numit selecţioner interimar până după meciul cu România, programat la Constanţa în octombrie. Le Parisien mai scrie că nu sunt excluse nici variantele Laurent Blanc, în prezent la Bordeaux, şi Didier Deschamps, liber de contract.

Stadionul, pe jumătate gol

Din diverse motive, cel mai probabil din cauza rezultatelor slabe înregistrate de Franţa în ultimele luni, se preconizează că stadionul „Stade de France“ va fi plin doar pe jumătate la partida cu Serbia. Astfel, în loc să fie încurajată de 80.000 de spectatori, la fel cum se întâmplase până acum la partidele jucate pe arena din nordul Parisului, Franţa va fi susţinută doar de 45.000 de spectatori. Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) cosideră că principalul motivul pentru care stadionul nu va fi plin este „perioada nepotrivită în care se dispută acest meci“.
Până în prezent, recordul negativ al afluenţei spectatorilor pe „Stade de France“ s-a înregistrat în 2003 la un meci Franţa – Noua Zeelandă de la Cupa Confederaţiilor, când în tribune au stat 36.842 de spectatori.
Naţionala Serbiei a sosit la Paris fără un jucător, Stefan Babovic, fotbalistul legitimat la Nantes devenind indisponibil în ultimul moment din cauza unor probleme la sinusuri. Selecţionerul Serbiei, Radmoir Antic, care a debutat săptămâna trecută pe banca naţionalei la meciul cu Insulele Feroe (2-0), s-a dus cu gânduri mari în Franţa. „Cred că avem o echipă suficient de bine pregătită pentru a obţine un rezultat bun şi mă gândesc chiar la victorie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU