15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAm ajuns rău: ne temem de Feroe!

Am ajuns rău: ne temem de Feroe!

Insulele Feroe – România
Stadion „Torsvollur“
, Torshavn, astăzi, ora 19.30 (TVR 1 – în direct).
Formaţii probabile:
Insulele Feroe
: Mikkelsen – Madsen, Davidsen, Danielsen, J. Jacobsen – Thomassen, Ch. Jacobsen, Samuelsen, Flotum, E. Bo – Borg. Antrenor: Jogvan Olsen.
România: Lobonţ – Contra, Rădoi, Goian, Neşu – Codrea – Cociş, C. Lazăr, Aliuţă, Costea – M. Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă.
Va arbitra: Marijo Strahinja (Croaţia).

Valoarea fotbalului românesc este pusă la îndoială după înfrângerea din meciul cu Lituania, însă tricolorii sunt hotărâţi să mai îndulcească amarul suporterilor printr-o victorie în partida de astăzi, de la Torshavn. 

Reprezentativa României a debutat cu un eşec în campania de calificare la Cupa Mondială din 2010, fiind învinsă sâmbătă, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj-Napoca, scor 3-0, de selecţionata Lituaniei, în primul meci din Grupa a 7-a a preliminariilor. În a doua partidă, reprezentativa tricoloră va juca astăzi, de la ora 19.30, pe stadionul „Torsvollur“ din Torshavn, cu naţionala Insulelor Feroe.
Atmosfera nu este prea bună în lotul tricolorilor înaintea acestui meci, înfrângerea cu Lituania dând naştere la întrebări în privinţa valorii jucătorilor care alcătuiesc naţionala noastră. „Aceasta este valoarea fotbalului românesc“, spunea selecţionerul Victor Piţurcă după umilinţa de la Cluj, adăugând că „sper să ne redresăm şi să luăm trei puncte cu Insulele Feroe“.
De altfel, conform declaraţiilor preşedintelui FRF, Mircea Sandu, Piţurcă îşi va pierde cu siguranţă postul dacă România nu va câştiga atât meciul de astăzi, cât şi următoarea partidă din grupă, cu Franţa, care se va disputa la Constanţa.

Florin Costea ar putea fi titular

Atacanţii Daniel Niculae şi Ciprian Marica nu vor evolua în partida de astăzi, din cauza unor probleme medicale. Şi fundaşul Gabriel Tamaş este accidentat, însă el are şanse să fie recuperat până la ora partidei. Marica a suferit un hematom posttraumatic la coapsa dreaptă în disputa cu lituanienii, în timp ce Daniel Niculae s-a accidentat la un antrenament, suferind o întindere la aductorii drepţi. Ambii atacanţi au fost lăsaţi la Bucureşti, iar locul lor în ofensiva naţionalei tricolore ar putea fi luat de atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, şi de vârful lui Dinamo, Marius Niculae.
În confruntarea de astăzi, Victor Piţurcă nu se va putea baza pe opt jucători, majoritatea fiind titulari în echipa naţională: Mutu, Chivu, Raţ, Marica, Nicoliţă, Ov. Petre, D. Niculae şi Tamaş.
În schimb, selecţionerul reprezentativei nordice, Jogvan Olsen, are un singur absent, Jonas Naes fiind suspendat după ce a fost eliminat în partida cu Serbia din prima etapă.

Lobonţ: Trebuie să învingem!

Înfrângerea din meciul cu Lituania pare să-i fi adus pe tricolori cu picioarele pe pământ, portarul Bogdan Lobonţ susţinând că el şi coechipierii săi se simt ruşinaţi şi sunt hotărâţi să-i mai îmbuneze pe suporteri printr-o victorie în Insulele Feroe.
„Am început cu un eşec usturător în faţa Lituaniei şi nu avem nici o scuză. De fapt, nici nu încercăm să ne găsim scuze. Este un pas cu stângul, dar acum trebuie să ne îndreptăm atenţia către partida din deplasare, cu Feroe. Nu căutăm explicaţii şi nici nu vrem să îndepărtăm atenţia de la înfrângerea cu Lituania, dar credem că acum contează să ne întoarcem acasă cu trei puncte“, a spus portarul naţionalei României.

Preliminariile CM 2010
Partidele care se vor disputa astăzi în preliminariile CM 2010, zona Europa: Grupa 1: Suedia – Ungaria, Albania – Malta, Portugalia – Danemarca; Grupa 2: Moldova – Israel, Letonia – Grecia, Elveţia – Luxemburg; Grupa 3: San Marino – Polonia, Slovenia – Slovacia, Irlanda de Nord – Cehia; Grupa 4: Rusia – Ţara Galilor, Azerbaidjan – Liechtenstein, Finlanda – Germania; Grupa 5: Turcia – Belgia, Bosnia – Estonia, Spania – Armenia; Grupa 6: Andorra – Belarus, Kazahstan – Ucraina, Croaţia – Anglia; Grupa 7: Insulele Feroe – România, Franţa – Serbia, Lituania – Austria; Grupa 8: Muntenegru – Irlanda, Italia – Georgia; Grupa 9: Macedonia – Olanda, Islanda – Scoţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII