16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii mici au remizat în Bosnia

Tricolorii mici au remizat în Bosnia

Obţinând doar un punct în partida de la Zenica, naţionala de tineret a României trebuie să câştige în ultima etapă, în faţa Ţării Galilor, pentru a-şi asigura prezenţa la baraj, dar şi în cazul unui rezultat de egalitate păstrează şanse de calificare.

Naţionala de tineret a României a obţinut doar o remiză, scor 1-1, în meciul de sâmbătă, din deplasare, cu Bosnia, contând pentru Grupa a 10-a a preliminariilor CE 2009. În ultima etapă, tinerii tricolori vor juca în compania Ţării Galilor, la Iaşi, şi au nevoie de o victorie pentru a-şi asigura prezenţa la baraj, dar şi în cazul unui rezultat de egalitate păstrează şanse de calificare.
Câştigătoarele celor zece grupe preliminare şi patru echipe de pe locul 2 care au cele mai multe puncte vor participa la barajul de calificare la turneul final. Învingătoarele din cele şapte jocuri de baraj plus ţara gazdă, Suedia, vor participa la Campionatul European, care va avea loc în perioada 15-29 iunie 2009.
Clasamentul Grupei a 10-a se prezintă astfel: 1. România 15 p (7 meciuri); 2. Ţara Galilor 15 p (7); 3. Franţa 14 p (7); 4. Bosnia 4 p (7); 5. Malta 3 p (8).
Mai sunt de jucat partidele România – Ţara Galilor (9 septembrie, ora 19.00, Iaşi, stadion „Emil Alexandrescu“) şi Bosnia – Franţa (9 septembrie, ora 19.00, Sarajevo, stadion „Kosevo“).

Meci pe contre

În disputa de sâmbătă, de pe arena „Bilino Polje“ din Zenica, România a deschis scorul în minutul 6, Torje marcând din pasa lui Chiacu, care a recuperat la mijlocul terenului o degajare greşită a portarului bosniac. Până la pauză, România a trecut pe lângă majorarea diferenţei prin Ninu (’22), însă şi gazdele puteau egala la ocaziile lui Aganovici (’11) şi Hamzici (’29).
Arbitrul cipriot Leontios Trattou le-a refuzat românilor un penalti în minutul 48, după ce un bosniac a respins cu mâna o lovitură liberă executată de Torje, însă a acordat lovitură de la 11 metri pentru gazde, în minutul 58, când Ninu l-a faultat pe Mahmudovici. Penaltiul a fost transformat de cel mai bun jucător al gazdelor, Aganovici.
Torje a avut golul victoriei în vârful bocancului, însă a ratat cea mai mare ocazie a meciului în minutul 63. Mijlocaşul român a scăpat singur cu portarul bonsniac, însă, în locul unui şut, a preferat un dribling în plus şi a fost deposedat. Ochiroşii şi Bogdan Stancu puteau marca şi ei, însă au ratat din poziţii favorabile.

Apel la suporteri

La finalul disputei de la Zenica, tehnicianul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a făcut apel la suporteri să vină în număr mare pe arena din Iaşi pentru a-i susţine pe tinerii tricolori în confruntarea decisivă de mâine cu galezii. „Bosnia s-a dovedit o echipă periculoasă, însă cunoşteam acest lucru. Păcat însă că am fost egalaţi dintr-un penalti discutabil. Oricum, în ciuda acestei remize, rămânem favoriţi la calificare. Avem nevoie de victorie contra galezilor. Aşteptăm un stadion arhiplin pentru jocul dificil de marţi. Avem nevoie de suporteri“, a spus selecţionerul naţionalei de tineret, care în partida cu Bosnia a utilizat următoarea echipă: Tătăruşanu – Ninu (Homei ’65), Tudose, Mardare, Sepsi – Torje, Ropotan, Chiacu (Bicfalvi ’65), Deac (Ochiroşii ’80) – B. Stancu, Keşeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS