23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Trei craiovence, medaliate la lupte pe plajă
Luptătoarele de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat, weekendul trecut, la un inedit concurs de lupte pe nisip. Competiţia s-a desfăşurat la Mangalia şi a fost organizată de Federaţia Română de Lupte, care, la rândul ei, a fost obligată de Federaţia Internaţională să organizeze turnee pe plajă. Sportivele din Bănie nu au reuşit să obţină titlul naţional, dar s-au întors acasă cu trei medalii, două de argint şi una de bronz. Medalii de argint au cucerit Raluca Dumitraşcu şi Adelina Ispas, sportive care practică judo, în timp ce Ileana Dobrescu a urcat pe treapta a treia a podiumului. Antrenorul Petre Banciu a spus ieri că toate cele trei craiovence au fost la un pas de medalia de aur, dar au comis unele greşeli deoarece nu au intrat în timp util în posesia regulamentului de desfăşurare a competiţiei: „Cei de la Federaţie ne-au trimis doar invitaţie la club, nu ne-au pus la dispoziţie şi regulamentul de concurs, care este puţin diferit. Fetele au fost depunctate pentru că au pus mâna pe nisip. Ori, în sală, pe saltea, acest lucru era permis. În plus, concurentele au fost grupate doar pe două categorii de greutate, uşoară şi grea, iar Dobrescu şi Dumitraşcu, care au 44, respectiv 48 de kilograme, au avut adversare care cântăreau 51 de kilograme“. Concursul de la Mangalia a fost urmărit de mulţi spectatori, mai ales că sportivele au luptat în costum de baie.

Ana Pavăl s-ar întoarce în Bănie
Luptătoarea Ana Maria Pavăl, clasată pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing, s-a aflat ieri la Craiova pentru a-şi revedea fostele colege de la CSM, club la care a fost legitimată în urmă cu câţiva ani. „Cum am venit de la Beijing nu m-am dus la Sfântu Gheorghe, unde sunt legitimată, ci am preferat Craiova. Aici am învăţat să iubesc luptele şi voi reveni mereu cu drag să-l văd pe antrenorul Petre Banciu, pe fete, dar şi pe domnul Costel Iancu, un om care a fost mereu alături de acest sport şi ne-a sprijinit financiar“, a spus ieri sportiva originară din Oneşti, care la Beijing a ratat medalia de bronz. Ana nu a exclus o revenire la CSM Craiova: „Eu mi-aş dori să mă întorc aici, dar depinde şi de ce oferte voi primi din ţară“. La Beijing, Pavăl şi colega sa Estera Dobre au stabilit un record: sunt primele luptătoare care au reprezentat România la Jocurile Olimpice la această disciplină.

Rizan şi compania, locul doi în Liban
Naţionala de futsal a României, din care au făcut parte şi patru jucători de la FC Craiova, Cătălin Rizan, Alin Bugălă, Cristian Bălan şi Mihai Mihalache, s-a clasat pe locul doi la turneul internaţional de pregătire din Liban, dotat cu trofeul „Alfateh“. Tricolorii, antrenaţi de Zoltan Jakab, au disputat câte două partide în compania selecţionatelor Libiei şi Serbiei. În primul meci, România a învins Serbia cu 6-5, apoi a remizat cu echipa gazdă, scor 5-5. Tricolorii au pierdut ultimele două dispute, fiind depăşiţi de Serbia (scor 6-4) şi de Libia (scor 6-3). Turneul a fost câştigat de gazde, care au acumulat opt puncte. România s-a clasat pe locul secund, cu patru puncte, depăşind Serbia la golaveraj. Toţi cei patru jucători craioveni au evoluat în toate partidele, Bugălă chiar reuşind să marcheze un gol în ultima dispută, cu Libia. Golgheterul turneului a fost desemnat Marian Şotârcă, de la CIP Deva. Următoarele amicale ale României sunt programate pe 18 şi 20 septembrie, la Roma, în compania Italiei.

Oltchim a păstrat trofeul
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a câştigat a treia ediţie a „Memorialului Constantin Stănculescu“, competiţie organizată în amintirea fostului preşedinte chimist. Formaţia antrenată de Ivica Rimanic a câştigat toate cele trei partide pe care le-a disputat şi a terminat turneul amical cu punctaj maxim, dar a avut reale probleme în meciul de final contra Oţelului Galaţi. Elevele lui Cornel Bădulescu au condus aproape toată repriza întâi, chiar şi la cinci goluri diferenţă. În finalul celor 30 de minute, chimistele au apăsat pe acceleraţie şi au intrat la cabine la egalitate, scor 19-19. Echilibrul a domnit şi în mitanul secund, dar Oltchim s-a impus cu 36-34. Următoarele poziţii ale clasamentului final au fost ocupate de Oţelul Galaţi, Tomis Constanţa şi HC Buzău. La finele turneului, organizatorii au oferit şi trei premii individuale: Diana Druţu (Oţelul Galaţi) – golgheteră cu 23 de reuşite, Gabriella Szucs (Oltchim) – cea mai tehnică jucătoare, şi Mihaela Crăcană (Oţelul Galaţi) – cel mai bun portar.  Iată rezultatele înregistrate: etapa I: Oltchim – HCM Buzău 36-21, Oţelul Galaţi – Tomis Constanţa 31-30; etapa a II-a: Oltchim – Tomis 38-28, Oţelul – HCM Buzău 32-23; etapa a III-a: Oltchim – Oţelul 36-34, Tomis – HCM Buzău 29-25.

Georgeta Ştefan a revenit la CET
Prim-divizionara de baschet feminin CET Govora continuă campania de achiziţii. După ce a reuşit să obţină semnătura a trei sârboaice, la echipa vâlceană a revenit şi Georgeta Ştefan, care fusese împrumutată la SCM Craiova pentru un sezon, echipă care a reuşit să promoveze în primul eşalon. Georgeta Ştefan se afla la final de contract cu CET Govora, dar şi-a exprimat dorinţa de a reveni la Râmnicu Vâlcea, chiar dacă cei din Bănie doreau să continue colaborarea. Tot pe lista transferurilor se mai află o jucătoare din Serbia, care este aşteptată în aceste zile să sosească la Râmnicu Vâlcea, şi Florina Diaconu. „Mai aşteptăm ca Diaconu să semneze. Momentan ea este cu lotul naţional de senioare şi încă nu am avut nici un contact, dar cred că va semna prelungirea contractului, care a expirat în această vară“, a spus Dorin Vlad. Până la definitivarea lotului, tehnicianul Mihai Toma are sub comanda sa nouă jucătoare: Raluca Ungureanu, Georgeta Ştefan, Janina Simionca, Irina Borş, Corina Ceauşu, Bianca Voinea, Liliana Latinovic, Tijiana Rus şi Milena Krstajic.

Rossi a terminat primul la San Marino
Liderul clasamentului mondial la Moto GP, Valentino Rossi, a trecut primul linia de sosire în Marele Premiu de la San Marino, a 13-a etapă a CM de Motociclism Viteză, desfăşurat pe circuitul de la Misano. Pilotul italian de la Yamaha i-a devansat pe spaniolii Jorge Lorenzo (Yamaha) şi Toni Elias (Ducati), obţinând astfel al şaselea succes din acest sezon, al treilea consecutiv. De asemenea, Rossi s-a impus pentru prima oară în carieră pe circuitul de la Misano. Valentino Rossi, de cinci ori campion mondial, a obţinut a 68-a victorie din carieră la categoria regină a motociclismului, egalându-l pe compatriotul său Giacomo Agostini, care deţinea recordul de succese la Moto GP din 1976. Plecat din pole-position, Casey Stoner (Ducati), campion mondial en-titre, nu a reuşit să termine cursa, australianul căzând de pe motocicletă în turul 6. Valentino Rossi este lider în clasamentul general al piloţilor, cu 262 de puncte, şi este urmat de Stoner (187 puncte) şi de spaniolul Dani Pedrosa (Honda, 185 puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS