23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Săpunaru, titular în derbiul cu Benfica
Internaţionalul român Cristian Săpunaru a fost titular la FC Porto în derbiul cu Benfica Lisabona, încheiat cu scorul de 1-1, pe „Estadio da Luz“, în etapa a doua a campionatului Portugaliei. Săpunaru a primit şi un cartonaş galben în minutul 17. Porto a deschis scorul în minutul 12, prin Lucho, iar Benfica a egalat prin Cardozo, în minutul 56. După două etape, Porto a acumulat patru puncte şi se află pe primul loc în clasament. Săpunaru va fi prezent la reunirea lotului naţional al României, el fiind convocat pentru partidele cu Lituania şi Insulele Feroe.  În alt meci al rundei, Belenenses a remizat pe teren propriu cu Pacos de Ferreira, scor 2-2.

Bojan Krkic nu va juca împotriva României
Naţionala Serbiei, care face parte din Grupa 7 a preliminariilor pentru CM 2010, alături de România, Franţa, Austria, Lituania şi Insulele Feroe, nu va putea să beneficieze de serviciile tânărului atacant al Barcelonei, Bojan Krkic. Jucătorul formaţiei catalane, al cărui tată este sârb, a spus că îşi doreşte să evolueze pentru naţionala Spaniei, chiar dacă selecţionerul Serbiei, Radomir Antici, intenţionează să îl convoace. „Eu sunt spaniol şi vreau să joc pentru Spania“, a spus jucătorul de 18 ani. Radomir Antic, noul selecţioner al Serbiei, şi-a manifestat interesul pentru Bojan Krkic, spunând că va vorbi cu tatăl atacantului lui FC Barcelona şi va încerca să îl convingă ca fiul său să evolueze pentru naţionala ţării din fosta Iugoslavie. Krkic, care a îmbrăcat deja tricoul naţionalelor Under 17 şi Under 21 ale Spaniei, dar încă nu a bifat nici un minut pentru prima reprezentativă, i-a mulţumit lui Antic pentru interes, dar a menţionat că poziţia sa este clară, el dorind să evolueze doar pentru Spania, ţară în care s-a născut şi de unde este originară mama sa. Atacantul formaţiei catalane nu a fost convocat la echipa naţională a Spaniei pentru meciurile din startul campaniei de calificare pentru CM 2010, ci doar la reprezentativa Under 21. Cu toate acestea, selecţionerul reprezentativei iberice, Vicente del Bosque, a spus că jucătorul Barcelonei este în vederile sale. „Contăm pe Bojan Krkic pentru viitor, este de-al nostru“, a adăugat tehnicianul campioanei europene.

A început şi Primera Division
Ediţia 2008/2009 a Primerei Division a debutat sâmbătă seară, cu două meciuri în care oaspeţii nu au reuşit să înscrie nici un gol. Valencia a început cu dreptul, învingând cu scorul de 3-0 pe Mallorca. Golgheterul naţionalei Spaniei la Euro 2008, David Villa, a deschis scorul în minutul 34, iar trei minute mai târziu, „liliecii“ şi-au dublat avantajul graţie reuşitei lui Mata. Vicente a închis tabela cu zece minute înainte de fluierul final.  În altă partidă, Espanyol Barcelona s-a impus cu 1-0 în faţa lui Real Valladolid. Unicul gol al disputei a fost înscris de Luis Garcia, în minutul 46. Celelalte meciuri ale primei runde s-au jucat aseară. Primera Division se va întrerupe pentru două săptămâni din cauza meciurilor naţionalei Spaniei din preliminariile CM 2010.

Ancelotti l-ar putea înlocui pe Lucescu
Presa italiană a scris în weekend-ul trecut că tehnicianul echipei AC Milan, Carlo Ancelotti, l-ar putea înlocui pe Mircea Lucescu în funcţia de antrenor principal al formaţiei Şahtior Doneţk. Fără a cita vreo sursă, Gazzetta dello Sport a notat că Ancelotti a primit o ofertă cu un contract pe trei sezoane şi un salariu anual de zece milioane de euro. Sursa citată a adăugat că italianul ar fi refuzat oferta, însă diriguitorii clubului ucrainean speră să-l convingă să preia gruparea din Doneţk la începutul anului viitor. Carlo Ancelotti, care este pe banca tehnică a echipei AC Milan din 2001, a mai fost ofertat în această vară de miliardarul rus Roman Abramovici, patronul clubului Chelsea Londra.

Pariorii au influenţat CM 2006
Presa germană a scris în weekend-ul trecut că rezultatul partidei Brazilia – Ghana, scor 3-0, disputată în cadrul optimilor de finală ale Cupei Mondiale din 2006, este suspectat că a fost influenţat de casele de pariuri din Asia, prin intermediul unui fost internaţional ghanez. Potrivit publicaţiei germane Der Spielger, pariorii au mizat sume foarte mari pe victoria Braziliei la peste două goluri diferenţă. Sursa citată susţine că aceştia ar fi contactat un fost internaţional ghanez să intermedieze afacerea. Jurnaliştii germani au preluat această informaţie din cartea jurnalistului de investigaţie canadian Declan Hill, care are ca temă pariurile din lumea sportului.

Robinho rămâne la Real Madrid

Ramon Calderon, boss-ul clubului Real Madrid, a susţinut că atacantul brazilian Robinho va evolua şi în acest sezon pentru campioana Spaniei, deşi în ultima perioadă s-a vorbit tot mai des despre o trecere a sa la formaţia Chelsea Londra. Potrivit presei iberice, „galacticii“ au refuzat ultima ofertă venită pentru Robinho din partea clubului londonez, care a fost de 35 de milioane de euro. Calderon a menţionat că Robinho va continua la clubul din capitala Spaniei, în ciuda dorinţei sale de a se transfera la Chelsea. „Va rămâne cu noi, vă spun eu. El este un băiat bun, însă este sfătuit prost de anturajul său“, a spus preşedintele clubului din capitala Spaniei. Robinho, care are 24 de ani, a reafirmat săptămâna trecută că doreşte să plece la Chelsea şi că negocierile dintre Real Madrid şi gruparea de pe „Stamford Bridge“ continuă.

NEC Nijmegen a câştigat pe teren propriu
Adversara echipei Dinamo din primul tur al Cupei UEFA, NEC Nijmegen, a învins, pe teren propriu, pe De Graafschap, cu scorul de 2-0, într-un meci din prima etapă a campionatului Olandei. Primul gol al lui NEC a fost marcat în minutul 77 de Worm, care a fost eliminat un minut mai târziu pentru cumul de cartonaşe. Otten a punctat pentru 2-0 în minutul 86. Antrenorul Mario Been a folosit următoarea formulă: Babos – Wisgerhof, Otten, Radomski (Van den Boogaart ’77), Dani Fernandez – Davids, Schone, El-Akchaoui – Ntibazonkiza, Van Beukering (Pothuizen ’80), Janssen (Worm ’62). Dinamo Bucureşti va întâlni formaţia olandeză NEC Nijmegen în turul I al Cupei UEFA, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri, la Monte Carlo. Partida tur se va disputa pe 18 septembrie, în Olanda, în timp ce jocul retur va avea loc pe 2 octombrie, la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS