25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRezervele au făcut diferenţa

Rezervele au făcut diferenţa

Dinamo – „U“ Craiova 1-0
Stadion „Dinamo“
, spectatori: 6.000.
A marcat: M. Niculae ’52
Dinamo: Lobonţ – Homei, J. Cesar, Tamaş (’35, Moţi), Pulhac – Torje, Ropotan, Diakite (’46, M. Niculae), Campos (’46, Ad. Cristea) – Bratu, Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Universitatea: Bornescu – Dănănae (’80, Bărboianu), V. Găman, Mitchell, Rose – D. Stoica, Dilevski – Gîngioveanu (’74, Stoianof), Prepeliţă, Fl. Costea – Dina (’60, Firţulescu). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Ropotan (2), Tamaş / Prepeliţă, Gîngioveanu.
Cartonaşe roşii: J. Cesar (’53), Ropotan (’71) / Mitchell (’53).
Au arbitrat: M. Drăgănescu – M. Savaniu, Cr. Nica.

Ştiinţa nu a reuşit nici de această dată să se impună în Ştefan cel Mare, Dinamo câştigând şi datorită jucătorilor introduşi de Rednic pe parcursul meciului. 

Suporterii Universităţii Craiova mai trebuie să aştepte cel puţin un sezon pentru a se bucura de o victorie pe terenul lui Dinamo, după cea din octombrie 1994. După două remize consecutive în Ştefan cel Mare, oltenii sperau să dea lovitura sâmbătă seară, dar „câinii roşii“ s-au dovedit mai buni, obţinând o victorie la limită, după un meci tensionat, cum sunt de fapt toate confruntările cu Dinamo. Alb-albaştrii au făcut o primă repriză bună, în care au controlat jocul, dar nu au reuşit să marcheze.
Diferenţa a fost făcută de rezerve, capitol la care Dinamo stă mult mai bine decât Craiova. Rednic i-a trimis în teren pe internaţionalii Moţi, M. Niculae şi Ad. Cristea, primul forţat de accidentarea lui Tamaş, iar aceştia au contribuit decisiv la succesul bucureştenilor. Fără doi jucători de bază, Wobay şi Baird, şi fără prea multe soluţii pe banca de rezerve, Napoli nu a mai găsit formula câştigătoare, chiar dacă oltenii au evoluat mai bine de 20 de minute în superioritate numerică. Patronul Mititelu a recunoscut ieri că la echipă mai este nevoie de doi jucători de valoare, asta după ce sâmbătă afirma că nu va mai face nici un transfer în iarnă.

Craiova a făcut o repriză bună

Ştiinţa a început curajos în Ştefan cel Mare şi a făcut o primă repriză foarte bună. Dinamo s-a apropiat doar de trei ori de poarta lui Bornescu, care l-a blocat de două ori pe Bratu, goalkeeper-ul craiovean reţinând fără probleme şi reluare lui Campos, din careu (’33). Oltenii au controlat mijlocul terenului şi s-au aflat mai mereu în faţa porţii lui Lobonţ, dar nu au găsit drumul spre gol. Costea a scăpat în dese rânduri de adversar, dar a fost neinspirat. Decarul oltean fie şi-a prelungit prea mult balonul, fie a şutat defectuos ori a greşit pasa decisivă pentru Dina.
Nici acesta nu a fost mai presus, având două execuţii slabe, din poziţii bune. Prepeliţă a ieşit şi el în evidenţă cu două şuturi, unul pe lângă poartă, celălalt respins de Lobonţ. Universitatea a şi marcat odată, în minutul 31, prin Costea, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, şutul lui Dina, printre picioarele lui Tamaş, găsindu-l pe Florin afară din joc.

Meci decis de Niculae

La reluare, Dinamo a marcat la prima ocazie. Mingea centrată de Pulhac a trecut pe rând pe lângă Dina, Rose, Stoica şi Găman, dar nici unul nu a reuşit să respingă. Moţi a luftat şi el, însă Niculae nu a greşit, trimiţând din voleu în plasa porţii oltene (’52). La faza următoare, Mitchell a reclamat faptul că Lobonţ a reţinut balonul în spatele liniei porţii, de aici pornind un scandal. Spiritele s-au încins, iar australianul a fost trimis la cabine pentru că l-a împins pe Moţi, odată cu el fiind eliminat şi Julio Cesar. Brazilianul a primit uşor cartonaşul roşu, iar craiovenii susţin că el a fost eliminat în compensaţie, altfel trebuind avertizat Lobonţ, ori Rednic epuizase schimbările.
Ştiinţa a forţat atacul, însă fără folos, iar Dinamo putea închide meciul pe contraatac. Vitezistul Bratu s-a aflat de cinci ori în poziţie bună de a marca, dar nu a găsit ţinţa, mingea lovind odată şi bara laterală. În schimb, Rose putea egala, dintr-o fază asemănătoare cu cea din care a marcat la Cluj, dar Lobonţ l-a blocat pe fundaşul australian al Craiovei.

Declaraţii
Nicolo Napoli, antrenor Universitatea
„A fost un meci echilibrat. În prima repriză am jucat foarte bine, am avut şi un gol anulat pe motiv de ofsaid, fază pe care aş vrea să o revăd. În repriza a doua ne-au surprins la gol, am fost puţin adormiţi la acel corner şi ei au înscris. Am încercat să revenim, ne-am creat ocazii, dar nu am reuşit să egalăm. Şi ei au avut două ocazii prin Bratu, însă era normal, pentru că am lăsat spaţii, forţând egalarea. Am jucat împotriva lui Dinamo, a fost o partidă frumoasă, dar grea pentru noi, în compania unui adversar valoros. Echipa Craiovei creşte şi va face un campionat bun“.

Mircea Rednic, antrenor Dinamo
„A fost un joc frumos, mă bucur că am obţinut victoria. A fost o supervictorie, mai ales că am jucat în zece, iar apoi în nouă oameni. Nu am fost mulţumit de prima repriză, dar am ales să fac nişte schimbări în echipă, să le dau şi altor jucători o şansă. Am greşit la construcţie în unele cazuri şi, deocamdată, ne lipseşte omogenitatea. Craiova a fost o echipă care ne-a pus probleme, sunt organizaţi. Arbitrul ne-a eliminat prea uşor jucătorii şi acest lucru mi s-a părut o conspiraţie venită de la Vaslui“.

Florin Costea
„Meciul s-a jucat la golul lui Marius Niculae, n-am mai putut să revenim. Totuşi, puteam să câştigăm. Trebuia să tranşăm meciul în prima repriză, când am fost peste dinamovişti. Ne-a lipsit inspiraţia, iar adversarul a început mai bine repriza a doua şi a marcat. Aşa sunt meciurile Dinamo – Craiova, tensionate, cu durităţi“.

Mircea Bornescu
„Ne-a lipsit puţină şansă ca să reuşim să înscriem şi să obţinem un rezultat mai bun. Totuşi, eu cred că ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor, în unele momente am fost peste adversar. Ăsta e fotbalul, te taxează dacă nu înscrii“.

Ilie Balaci, manager general Universitatea
„S-a jucat cam puţin fotbal. Puteam obţine mai mult dacă eram mai atenţi în prima repriză. După pauză am încercat să atacăm mai mult, dar am creat spaţii destul de mari şi aşa am primit şi gol. Costea nu a fost în apele lui şi de aceea cred că nu am prea contat în atac. Ne-ar fi trebuit mai multă mobilitate în atac“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII