17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostea, decarul naţionalei

Costea, decarul naţionalei

Fotbalistul oltean a fost felicitat de selecţionerul Victor Piţurcă, acesta transmiţându-i că va mai apela la serviciile sale dacă va evolua la fel de bine în perioada următoare.

Atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, a bifat primele minute pentru naţionala României în meciul cu Letonia (scor 1-0) de la Urziceni. Olteanul, care a purtat numărul 10, l-a înlocuit în minutul 73 pe Mirel Rădoi şi s-a declarat încântat pentru debut, exprimându-şi speranţa că va mai avea prilejul să îmbrace tricoul primei reprezentative. „Îi mulţumesc selecţionerului pentru că m-a convocat. Sunt foarte bucuros că am debutat la echipa naţională. A fost o onoare să joc pentru România, dar a fost greu pentru mine să port tricoul cu numărul 10. Ca să-l porţi, trebuie să ai cel puţin valoarea lui Hagi. Jucătorii m-au primit bine şi sper să mai fiu chemat. La finalul partidei, domnul Piţurcă m-a felicitat, mi-a spus să am grijă în continuare şi să joc cât mai bine. Depinde numai de mine dacă voi mai fi convocat sau nu. Dacă voi juca bine pentru Universitatea, cred că voi mai fi convocat“, a declarat Florin.
Acesta l-a avut coleg de echipă pe Gabriel Paraschiv, şi el debutant la echipa naţională. Mâine, lucrurile se vor schimba, Costea şi Paraschiv, jucător legitimat la Oţelul Galaţi, urmând să fie adversari.

Becali dă cinci milioane de euro pe Costea

Debutul lui Florin Costea la echipa naţională i-a făcut fericiţi pe suporterii Ştiinţei, dar mai ales pe patronul Adrian Mititelu, care este convins că echipa din Bănie are şi alţi jucători de lot. „Costea a arătat că are înclinaţii de a fi cel mai activ jucător din echipă, dar nu se pot trage concluzii după doar 17 minute. Totuşi, cred că poate fi lejer între primii 16-17 jucători ai naţionalei. Având în vedere ce fotbal jucăm, cred că avem mai mulţi fotbalişti de valoarea lui Costea în echipă. De exemplu, Gîngioveanu, despre care cred că va străluci în curând şi poate fi la fel de bun ca şi Costea. Apoi, Andrei Prepeliţă, care a ajuns la un nivel foarte bun. Sunt dezamăgit că nu e băgat în seamă. Trage echipa după el, are 22 de ani, poate fi prezentul şi viitorul echipei naţionale. Părerea mea este că lui i se face o mare nedreptate, pentru că de opt luni joacă perfect!“, a comentat Mititelu.
La rândul său, antrenorul Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de „briliantul“ din Bănie. „Sunt bucuros pentru Costea, a avut un debut frumos. România a câştigat, iar el a intrat bine în joc. Oricum, Costea nu este în forma lui maximă, poate mult mai mult, aşa că sunt sigur că va mai fi chemat. Este un jucător care poate face diferenţa şi s-a văzut asta chiar prin acţiunile pe care le-a iniţiat“, a afirmat italianul. În schimb, Ilie Balaci a fost de părere că golgheterul Ştiinţei trebuia folosit mai mult. „Piţurcă l-a folosit pe Costea ca pe un boxer. După părerea mea, putea să şi înceapă jocul cu el. Mi-aş fi dorit ca Florin să joace mai mult“, a spus managerul general al Universităţii.
Debutul lui Costea la naţională l-a făcut pe Gigi Becali, patronul Stelei, să iasă din nou la înaintare, acesta reafirmându-şi interesul pentru atacantul oltean. „Mi-a plăcut Florin Costea, a arătat că e fotbalist de naţională. În viitorul apropiat, va ajunge mai bun decât Adrian Mutu. L-am vrut şi îl vreau la Steaua, însă nu pot să-l iau din cauza lui Mititelu, nu vrea să mi-l dea. Aş da şi cinci milioane, acum i-aş plăti, dar nu-l dă!“, a declarat Becali.

Marica „înţeapă“

Atacantul Ştiinţei nu l-a impresionat însă şi pe Ciprian Marica, jucătorul de la Stuttgart spunând că tricoul cu numărul 10 reprezintă o responsabilitate prea mare pe umerii lui Costea. „Numărul 10 nu e de el. Cel puţin, deocamdată“, a declarat Marica. În schimb, marcatorul unicului gol al amicalului cu Letonia, Nicolae Dică, a afirmat la finalul partidei că succesul obţinut la Urziceni le dă încredere tricolorilor pentru debutul campaniei de calificare la CM din 2010, din Africa de Sud.  În plus, atacantul Cataniei a declarat că vrea să-l vadă mai des pe Florin Costea la naţională.
„A fost un meci greu, aşa cum ne aşteptam. E bine că am reuşit să câştigăm, sperăm să începem cu dreptul campania de calificări. În ceea ce-l priveşte pe Costea, el e un jucător valoros, a arătat-o în campionatul trecut la Craiova. Sper să facă meciuri cât mai bune în campionat şi să revină la echipa naţională de cât mai multe ori“, a adăugat Dică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII