13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a tras semnalul de alarmă CFR-ului

Ştiinţa a tras semnalul de alarmă CFR-ului

Alb-albaştrii au jucat de la egal la egal cu reprezentanta României în grupele Champions League.

Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 1-1, disputa din Gruia cu CFR Cluj. Alb-albaştrii au reuşit un joc bun, care i-a surprins pe elevii lui Ioan Andone, de multe ori neputincioşi în faţa incursiunilor declanşate de craioveni. Trupa lui Nicolo Napoli a evoluat bine tactic şi, cu excepţia fazei golului lui Sousa din minutul 18, a fost exactă în apărare. De altfel, antrenorul Napoli s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi şi de rezultatul final, promiţând că Universitatea va mai face meciuri frumoase.
„Sunt mulţumit, bucuros pentru băieţi, pentru modul cum au jucat. Au făcut un meci frumos, a fost o partidă echilibrată, în care am suferit la fazele fixe, dar partea secundă a fost foarte bună, am reuşit să înscriem, am ratat şi alte ocazii. Am egalat meritat, puteam chiar să câştigăm“, a spus Napoli. Italianul s-a arătat mulţumit de jocul lui Costea şi i-a liniştit pe fani, spunând că accidentările lui Rose şi Găman nu sunt grave. „Sunt mulţumit de Costea, mai ales după meciul de astăzi, pentru că ştiam că echipa clujeană poate pune probleme pe partea dreaptă. I-am cerut să-l preseze pe Tony, a făcut-o şi a avut un meci bun. Cât despre Rose şi Găman, nu sunt accidentări grave, au suferit ceva crampe la final, dar e normal la un meci cu o asemenea încărcătură. Au nevoie de meciuri să poată rezista mai bine fizic. Au făcut un joc bun, au dat totul“, a dezvăluit italianul. Napoli a vorbit şi despre obiectivele Ştiinţei: „Dacă ne gândim la titlu? Craiova se gândeşte să facă meciuri frumoase, să aibă un joc bun şi, în final, să fie pe un loc cât mai sus“.

Clujenii, puşi la colţ

După meci, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, nu a uitat să-i trimită pe ardeleni la colţ, după ce aceştia din urmă se lăudaseră că vor bate lejer. „Am fost peste clujeni. CFR mi s-a părut o formaţie bunicică. E greu însă contra Craiovei. Când echipa începe să-şi dea drumul la joc cu greu mai poate fi oprită. Pun pariu că Mureşan şi Paszkany sunt mulţumiţi că au obţinut un punct din meciul cu noi. Să ne spună clujenii şi nouă cum e cu victoria aia la pas?!“, a declarat Mititelu.
Primul care a recunoscut că Universitatea merită punctul din Gruia a fost antrenorul Ioan Andone. „Rezultatul este echitabil, dar s-a văzut lipsa lui Dani şi Dubarbier, doi jucători foarte importanţi pentru CFR Cluj. Craiova a jucat neaşteptat de bine, ne-a surprins şi ne-a pus de multe ori în dificultate“, a spus „Fălcosul“. Apoi a venit rândul lui Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, să-şi pună cenuşă în cap: „Am jucat fără imaginaţie, fără viteză şi  sunt nemulţumit de jocul echipei. Craiova putea să ne şi bată în repriza a doua“.
Dând dovadă de fair-play ,Eugen Trică a ţinut să mulţumească Ştiinţei pentru că nu a marcat de mai multe ori. „Felicit Craiova! A fost mai bună. Să fim fericiţi că oltenii nu ne-au dat mai multe goluri! Ruşine nouă! Nu mai avem determinarea din sezonul trecut, dar acum trebuie să strângem rândurile pentru că urmează Liga Campionilor“, a comentat fostul jucător al Universităţii.

Fanii olteni, aşteptaţi lângă echipă

Mulţumit de joc, dar şi de rezultatul de la Cluj, Dorel Stoica n-a uitat să trimită şi el o săgeată spre ardeleni. „Cred că s-a văzut că am jucat de la egal la egal cu ei, nu cum spunea lumea că o să ne omoare şi că o să facă recital cu noi. Cred că Universitatea e o echipă bună şi sperăm să o demonstrăm de la meci la meci. Am avut ocazii destul de clare, ei mai puţine, deşi au jucat acasă“, a spus Stoica. Gândurile alb-albaştrilor se îndreaptă însă acum spre meciul cu Oţelul din etapa viitoare. „Sper din toată inima ca suporterii să vină să ne încurajeze la următorul joc, cu Oţelul, pentru că avem nevoie de ei. Le-am simţit lipsa în acest debut de campionat“, a mai spus căpitanul Ştiinţei.
Universitatea va evolua contra Oţelului sâmbătă, de la ora 18.00, meciul nefiind televizat. Juveţii vor continua să evolueze în Parcul „Romanescu“ până la finalul lunii octombrie, după cum a anunţat patronul Adrian Mititelu. Universitatea mai joacă pe „Extensiv“ încă trei meciuri, cu Oţelul, Timişoara şi FC Braşov, urmând să se întoarcă pe „Ion Oblemenco“, cel mai probabil, la meciul cu Pandurii, din etapa a unsprezecea.
Revenită pe fostul „Central“ şi cu posibilitatea de a aduce jucători noi, Universitatea îşi poate depune candidatura pentru un loc de cupă europeană. „La iarnă vom avea din nou dreptul de a legitima fotbalişti. Totuşi, ne vom întări doar dacă vom fi pe un loc dătător de speranţe. Mă voi consulta cu Nicolo Napoli, iar dacă va fi vorba despre un fotbalist al cărui raport preţ-calitate este foarte bun, atunci îl vom lua. Cu un buget de 3,5 milioane de euro poţi termina în primele patru. Mi se par umflate sumele avansate de unele echipe privind bugetele anuale, 12-15 milioane de euro. Craiova are un buget cu două milioane mai mic decât echipele din Bucureşti. Pentru acest an, el este de cinci milioane de dolari“, a precizat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII