10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTorţa olimpică a ajuns la Beijing

Torţa olimpică a ajuns la Beijing

Flacăra olimpică a sosit ieri la Beijing, cu două zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice. Mii de chinezi s-au adunat în mai multe puncte-cheie ale capitalei chineze, pentru a asista la trecerea flăcării olimpice, agitând steaguri naţionale, în timp ce primul purtător al torţei a plecat din Oraşul Interzis către Piaţa Tiananmen.
Primul purtător al torţei a fost astronautul Yang Liwei, care a primit torţa de la preşedintele Comitetului de Organizare a JO de la Beijing, Liu Qi, în timp ce baschetbalistul Yao Ming, star în NBA, a fost desemnat cel de-al nouălea purtător al torţei.
Flacăra olimpică va călători prin oraşul gazdă al JO 2008 timp de trei zile, urmând să fie purtată de 841 de persoane. În prima zi, traseul parcurs a fost de 16,4 km, între Oraşul Interzis şi Templul Cerului.
Din nefericire, evenimentul a fost perturbat de o manifestaţie organizată de patru militanţi protibetani străini, trei bărbaţi şi o femeie, care au fost reţinuţi de poliţie, după ce au afişat un banner pe care scria în limba engleză „Tibet liber“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS