28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMurray a spart gheaţa

Murray a spart gheaţa

Tenismanul Andy Murray a reuşit să-şi adjudece pentru prima dată în carieră un turneu de Seria Masters, scoţianul de 21 de ani câştigând finala turneului de la Cincinnati (SUA), în detrimentul sârbului Novak Djokovic, scor 7-6 (4), 7-6 (5).
„Este o performanţă să câştigi un turneu aşa de important, iar modul în care am evoluat îl face şi mai special“, a spus Murray, care-l bătuse pe Djokovic şi la turneul precedent, cel de la Toronto. În urma acestui succes, Andy Murray va urca până pe locul 6 în clasamentul mondial, reuşind cea mai bună performanţă din carieră. În acest sezon, scoţianul a mai câştigat două turnee, la Doha şi la Marsillia. Ultimul tenisman din Regatul Marii Britanii care reuşise să câştige un turneu de Masters Series a fost Tim Henman, în 2003, la Paris, când a trecut în finală de Andrei Pavel.
La rândul său, Novak Djokovic, care nu a fost mulţumit de modul în care a evoluat în faţa lui Murray, a câştigat trei turnee în acest an, unul de Mare Şlem, Australian Open, şi două de Masters Series, Indian Wells şi Roma. Finala probei de dublu a fost câştigată de fraţii Mike şi Bob Bryan, care s-au impus în faţa cuplului Jonathan Erlich/Andy Ram, cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 10-7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS