15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTotti, dispus să plătească pentru Mutu

Totti, dispus să plătească pentru Mutu

Căpitanul Romei şi-a dorit atât de mult să joace alături de român încât era gata să scoată bani din buzunar pentru ca transferul „Briliantului“ de la Fiorentina să nu eşueze.

Gazzetta dello Sport a dezvăluit o parte necunoscută până acum a transferului ratat al lui Adrian Mutu de la Fiorentina la AS Roma. Cotidianul italian susţine că, pe 21 iulie, gruparea din capitala Italiei era dispusă să plătească pentru român 18 milioane de euro, iar Daniele Prade, directorul sportiv al „giallo-rossilor“, Pantaleo Corvino, omologul său de la Fiorentina, şi Alessandro Moggi, impresarul jucătorului, s-au aşezat la masa tratativelor. „A început o serie interminabilă de discuţii, telefoane şi sms-uri. Totul a culminat când pe telefonul lui Mutu, care nu se afla în locul unde au avut loc negocierile, a apărut un mesaj: «Totul e ca şi rezolvat. Mai lipseşte un milion. Dacă e nevoie îl pun eu. Francesco», a scris Gazzetta dello Sport, întrebându-se dacă este vorba de un mesaj serios din partea lui Francesco Totti sau de unul ironic. „Este posibil ca Totti să-l dorească pe Mutu la Roma, pentru a-şi realiza propriile vise şi pentru a face pe plac suporterilor, care vor o echipă puternică“, a mai scris cotidianul sportiv, care face o paralelă între cazul lui Mutu şi cel al lui Lucarelli din urmă cu câţiva ani, atacantul italian plătind din buzunar 500.000 de euro pentru ca transferul său la Livorno să se realizeze.

Poveste de dragoste între Totti, Roma şi „Briliant“

Despre Adrian Mutu, presa italiană a scris mult şi în diverse feluri, în această vară. Un mod aparte de a aborda lucrurile l-a avut fiorentinanews.com, un site care difuzează informaţii despre echipa din Florenţa. „Ceea ce vă relatăm acum este o poveste de dragoste, chiar dacă la mijloc nu se află o femeie. Este vorba despre povestea de dragoste dintre Francesco Totti şi Roma. Este şi o poveste de prietenie, aceea între Totti şi Mutu. Jucătorul Romei a spus: «Am făcut gură pentru ca Mutu să vină la Roma». Şi nu a spus-o oricine, ci căpitanul Romei“, a scris site-ul menţionat mai sus. Sursa citată face referire la faptul că Totti, poate mai mult la sugestia altui prieten, Cristian Chivu, un ex al Romei, a cerut, chiar în public, să fie adus Mutu la Roma, mai ales că vicecampioana Italiei a rămas fără brazilianul Mancini, cedat oarecum inexplicabil la rivala Inter.

Di Livio îl vrea căpitan pe român

Fostul capitan al Fiorentinei din perioada 2001 – 2005, Angelo Di Livio, este de părere că Adrian Mutu merită cu prisosinţă banderola din partea antrenorului Cesare Prandelli, deşi cu prima şansă la şefia echipei este cotat Montolivo. „I-aş da fără nici un dubiu banderola de căpitan lui Mutu. Este cel mai reprezentativ fotbalist al Fiorentinei. Nu am nimic împoriva lui Montolivo, chiar îl plac pe mijlocaş, dar cred că înaintea lui mai este încă un jucător în afară de Mutu care ar merita banderola, Donadel“, a declarat Angelo Di Livio. Adrian Mutu a fost deocamdată desemnat căpitan doar pentru meciurile pe care Fiorentina le va juca în Liga Campionilor.
Mutu se va întâlni astăzi cu şefii Fiorentinei pentru a-şi prelungi contractul până în 2012, urmând să primească o mărire salarială de 200.000 de euro pe sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS