28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără reuşită pe Bega

Pandurii, fără reuşită pe Bega

Deşi au jucat ofensiv la Timişoara, elevii lui Eugen Neagoe nu au pus probleme bănăţenilor, care au speculat marile erori ale defensivei gorjene şi au reuşit să înscrie de trei ori.

Egalul obţinut cu Dinamo la Târgu Jiu i-a determinat pe pandurii lui Eugen Neagoe să spere într-un rezultat bun şi în disputa cu FC Timişoara. Chiar dacă moralul era bun şi directivele lui „Geană“ aveau tentă ofensivă, gorjenii au clacat în faţa valoroasei echipe de pe Bega, cele trei puncte ajungând în contul alb-violeţilor fără ca aceştia să depună mult efort.
Partida a început în forţă, cele două combatante trecând rapid peste tatonare, disputa aprigă la centrul terenului dând naştere la destule faze ofensive. Ceva mai atenţi la finalizare, timişorenii au reuşit să deschidă scorul în minutul 22, când Artiom Karamian, cel mai bun jucător al partidei, a centrat perfect din corner, iar Magera l-a „executat“ pe Mingote din şase metri, lovitura sa de cap fiind imparabilă. Simţind că pot restabili egalitatea, Ilie Iordache şi compania au ieşit şi mai mult la joc, atacurile poziţionale nefiind însă finalizate cu gol de cei doi atacanţi, Orac şi Alex Piţurcă.
Promptitudinea defensivei adverse a jucat un rol extrem de important. Beneficiind de breşele şi erorile din defensiva pandurilor, elevii lui Duşan Uhrin Jr. au mai înscris odată, prin Artiom Karamian. Armeanul, profitând de plasamentul greşit al portarului Mingote şi de marcajul larg al lui Chibulcutean, a şutat plasat de la 25 de metri, stârnind aplauzele celor 8.000 de spectatori.

Gorjenii, neatenţi în apărare, superficiali în ofensivă

Dându-şi seama unde nu merge jocul, Eugen Neagoe a operat unele modificări „din mers“, însă „partitura“ meciului nu s-a schimbat. Ca şi în prima parte a jocului, pandurii au ratat tot ce se putea, iar timişorenii, cu acelaşi aer ofensiv, au izbutit să mai puncteze odată, graţie portarului Mingote, care l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Dorin Goga (’81). „Centralul“ craiovean Sebastian Colţescu a acordat penalti pentru gazde, Artiom Karamian închizând tabela la 3-0. Chiar dacă finalul meciului i-a găsit pe timişoreni în inferioritate numerică, Dorin Goga fiind eliminat în minutul 86, elevii lui Eugen Neagoe nu au reuşit să înscrie golul de onoare, spre nemulţumirea celor 20 de fani prezenţi în tribune şi a băncii tehnice.
„FC Timişoara nu m-a surprins prin jocul ei, dar noi am evoluat slab. Nu am reuşit să înscriem, iar jucătorii mei au crezut că s-a terminat campionatul după ce au jucat cu Dinamo şi au obţinut un egal. Acest meci a fost un duş rece şi pentru mine, şi pentru ei“, a spus Eugen Neagoe. De cealaltă parte, antrenorul timişorenilor, Duşan Uhrin Jr., a afirmat că rezultatul este meritat, dar că mai sunt unele aspecte de care este nemulţumit: „Sunt bucuros că am câştigat, dar acest succes nu înseamnă mare lucru. Ne trebuie puncte de afară, pentru că încă am rezerve faţă de prestaţia jocului. Mai am unele nemulţumiri, dar o să le rezolvăm pe parcurs. Am jucat ofensiv, avansat şi am înscris repede, ceea ce ne-a dat o mai mare siguranţă. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să ne impunem în faţa propriilor suporteri. Oricum, suntem la început şi mai avem mult de muncit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS