20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci cere altă atitudine

Balaci cere altă atitudine

Managerul general al Ştiinţei s-a declarat nemulţumit de comportamentul elevilor lui Nicolo Napoli la Bistriţa.

Eşecul înregistrat de Universitatea Craiova la Bistriţa nu le-a picat bine jucătorilor şi conducătorilor clubului. Antrenorul Nicolo Napoli şi-a criticat pentru prima dată elevii, nemulţumit de modul în care au abordat jocul după ce au fost conduşi, în timp ce oficialii speră ca echipa să aibă altă atitudine în runda viitoare, pentru a nu se ajunge în situaţia din sezonul trecut, când după un succes la scor au urmat şapte înfrângeri consecutive. „Există o similitudine, dar nu-mi fac griji. Echipa este echilibrată, mai matură, nu se mai pot repeta accidentele de anul trecut“, i-a liniştit Ilie Balaci pe suporteri.
Totuşi, managerul general al Ştiinţei i-a criticat pe elevii lui Napoli după jocul cu Gloria, considerând că aceştia ar trebui să aibă o cu totul altă atitudine în joc. „Sunt dezamăgit că n-am ştiut să reacţionăm cum trebuie la 1-0 pentru adversar, deşi timp mai era destul. După 1-0 ne-am rupt, n-am mai jucat ca o echipă. S-au creat spaţii mari la mijloc şi astfel Bistriţa a marcat şi golul doi. Din păcate, ambele goluri au venit pe greşeli prosteşti. Facem aceleaşi erori ca şi anul trecut la fazele fixe. Nu antrenorul este de vină, ci felul în care se comportă jucătorul. Antrenorul poate doar să-ţi aşeze jucătorul în marcaj, restul depinde de tine, ţine de calităţile tale. Copiii noştri trebuie să se maturizeze mai repede. Mă aşteptam şi la altă atitudine a oamenilor cu experienţă din echipă. Ei ar trebui să vorbească mai mult pe teren cu cei tineri, să le îndrume paşii copiilor, să-i facă să alerge“, a spus Balaci pentru craiovamaxima.ro.
„Prinţul“ i-a muştruluit şi pe mai tinerii componenţi ai Universităţii. „Am spus de multe ori că văd la aceşti copii plăcerea de a juca. Totuşi, ei o cam au numai când sunt în posesia mingii. Ar trebui s-o aibă şi când nu au mingea, să fie mai agresivi. Nu trebuie să le rupă picioarele adversarului, dar nici să se lase aşa de uşor doborâţi“, a precizat Ilie Balaci, care a părăsit stadionul Gloriei Bistriţa cu aproape zece minute înainte de finalul partidei, convins, după aspectul jocului, că soarta meciului era deja pecetluită.

Străinii din Liga I, fotbalişti „second hand“

Managerul general al Universităţii Craiova nu s-a declarat impresionat de străinii ajunşi în ultima vreme la echipele din Liga I, considerându-i pe aceştia jucători „second hand“. „Străinii din Liga I impresionează pe toată lumea, dar nu sunt mari jucători. Ei stau foarte bine la capitolul mentalitate, ne tratează cu superioritate, au mare încredere în ei şi cred că noi în România acum descoperim fotbalul, că suntem de undeva din Africa Centrală“, a spus Ilie Balaci. Acesta a dat şi câteva exemple de jucători străini care sunt lăudaţi excesiv: „La Rapid îi laudă toţi pe Cesinha sau Julio Cesar, dar tot Costin Lazăr este cel mai bun. La fel Marius Constantin, care e de zece ori mai bun decât celălalt stoper. De ce l-a luat Porto pe Săpunaru şi noi nu l-am folosit la Euro? Nu ştim să apreciem şi să exploatăm ce avem în curte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII