25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiderii tenisului, pe tobogan

Liderii tenisului, pe tobogan

Sârboaica Ana Ivanovic (foto) ar putea pierde şefia clasamentului WTA, după ce a fost eliminată în turul trei la Rogers Cup, la capătul unei evoluţii foarte şterse, de către o tenismană care nu mai învinsese niciodată o jucătoare din Top 10. Lidera mondială a fost surclasată de o austriacă de numai 17 ani, Tamira Paszek, care şi-a adjudecat victoria în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-2. În urma acestui rezultat, sârboaica Jelena Jankovic poate visa la supremaţie, dar numai în cazul în care va ajunge în actul final al acestei competiţii, programat mâine.
Ca şi în alte multe cazuri, Ana Ivanovic a pus acest eşec pe seama unei accidentări. „Am simţit dureri pe toată durata meciului. Am vorbit cu mulţi doctori şi mi-au spus că mai durează până când inflamaţia îmi va trece“, a spus Ivanovic la finalul partidei, punctând faptul că ar putea rata şi prezenţa la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Federer s-a făcut de râs la Cincinnatti

Lider în clasamentul ATP de 235 de săptămâni, un record absolut în istoria tenisului mondial masculin, Roger Federer este foarte aproape să fie detronat la sfârşitul acestei săptămâni. Tenismanul elveţian a înregistrat joi seară, în cadrul turneului de la Cincinnatti, cea de a 11-a înfrângere a sezonului şi va pierde poziţia de lider dacă numărul doi mondial, spaniolul Rafael Nadal, va reuşi să câştige turneul din SUA. „Extraterestrul“ Federer, care a fost eliminat în turul trei de croatul Ivo Karlovic, scor 6-7 (6), 6-4, 6-7 (5), avea nevoie de o prezenţă măcar în semifinalele turneului dotat cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari pentru a rămâne primul în top.
Devenind principalul favorit la câştigarea trofeului de la Cincinnatti, ibericul Rafael Nadal va juca în turul trei al competiţiei împotriva germanului Tommy Haas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS