17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTestul constanţei pentru olteni

Testul constanţei pentru olteni

Gloria Bistriţa – Universitatea Craiova
Stadion „Gloria“
, astăzi, ora 18.00 (GSP TV 2).
Formaţii probabile:
Gloria:
Tătăruşanu – Miclăuş, Ciucă, Frăsinescu, Panc – Achim, R. Mărginean, Sabou, C. Petre – Diogo, Coroian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose – Wobay, D. Stoica, Prepeliţă, Gîngioveanu – Fl. Costea, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: Al. Tudor – C. Fecioru, A. Ghinculeac.

Alb-albaştrii vor să continue şi în faţa Gloriei evoluţia bună din meciul inaugural, partida de la Bistriţa anunţându-se echilibrată, chiar dacă gazdele vor o revanşă pentru meciul cu Ştiinţa din turul trecut, cât şi pentru umilinţa din Giuleşti. 

Craiova a jucat bine în prima etapă (2-0 cu Poli Iaşi), mai ales în repriza a doua, s-a instalat, ca şi anul trecut, pe podium, dar nu s-a mai împăunat ca la începutul campionatului 2007/2008. Astăzi, la Bistriţa, Universitatea susţine un examen important pentru moralul puştilor lui Nicolo Napoli, meciul cu Gloria, şifonată în Giuleşti, fiind dificil. Pentru olteni este testul constanţei. „La Bistriţa se câştigă greu puncte“, repetă de câteva zile finanţatorul Ştiinţei, mai ponderat acum în declaraţii decât anul trecut. 
După partida inaugurală cu Poli Iaşi, Universitatea a ieşit de pe teren cu trei puncte în clasament, cu un moral bun pentru debutul în campionat, dar şi cu doi accidentaţi, Prepeliţă şi Florin Costea. Conform informaţiilor oferite de club, cei doi sunt apţi medical, aşa încât titularizarea lor în meciul de astăzi depinde doar de decizia lui Napoli şi Gane. Şi Dilevski este OK, dar, cum concurenţa începe să-şi spună cu adevărat cuvântul la Ştiinţa, mijlocaşul australian este şi el la mâna lui Nicolo Napoli.
Oltenii au plecat spre Bistriţa încă de marţi, cu o escală la Sibiu, unde s-au şi antrenat, ei ajungând miercuri la Bistriţa, continuându-şi la locul faptei pregătirile pentru partida de astăzi. Faţă de meciul cu Poli Iaşi, noutăţile din lotul oltean sunt Dilevski şi Mihai Costea.

Mititelu: M-aş mulţumi şi cu un punct

În turul campionatului trecut, oltenii au câştigat cu 1-0 chiar în patria lui Pădureanu (5 octombrie 2007) un joc în care pragmatismul Ştiinţei a avut câştig de cauză. Neluţu Sabău nu a uitat acel meci… Adrian Mititelu mai spunea deunăzi că ar fi bine ca astăzi să repetăm isprava din toamna anului trecut, deşi s-ar mulţumi şi cu un punct.
Oficialii Bistriţei intervievaţi de presă în aceste zile, Jean Pădureanu şi Ioan Horoba, au afirmat că Gloria este obligată să câştige, să-şi revină astfel din şocul din Giuleşti (Rapid – Gloria 3-0). Pentru elevii lui Sabău, această întâlnire cu Universitatea este prima acasă după câteva luni în care au jucat la Reghin, deoarece gazonul stadionului din Bistriţa a fost refăcut. Astfel că astăzi cele două echipe alb-albastre vor evolua pe un „teren“ nou, care are în dotare şi o tabelă de marcaj performantă, de ultimă oră, montată în aceste zile premergătoare partidei cu Craiova.
Gloria l-a legitimat şi pe atacantul Ionuţ Savu, care a evoluat în sezoanele trecute şi la Universitatea Craiova, dar el nu va putea juca astăzi deoarece nu este „totul perfectat“, după cum a precizat ieri ofiţerul de presă al clubului ardelean, Dinu Vlad. Bistriţa are în lotul actual cinci fotbalişti care au jucat şi la Ştiinţa: Ciucă, Velcovici, Miclăuş, Borbely, I. Savu, plus Panc, format în Bănie, la FC Extensiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII