17.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăSportForminte nu promite aurul olimpic

Forminte nu promite aurul olimpic

Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Nicolae Forminte, a explicat că nu se poate spune că actuala echipă îşi apără titlul olimpic din 2004, pentru că şi-a schimbat componenţa în totalitate. „Este o mare greşeală să spui că ne apărăm titlul olimpic. Da, România a câştigat medaliile de aur la Atena, în 2004, dar era altă echipă atunci“, a afirmat Forminte, punctând că ţara noastră a fost reprezentată în Grecia de Cătălina Ponor, Silvia Stroescu, Oana Ban, Daniela Sofronie, Monica Roşu şi Alexandra Eremia, iar antrenori erau Octavian Belu şi Mariana Bitang. În prezent, gimnastele pe care Nicolae Forminte le va avea în concursul de la Beijing sunt: Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămârjan, Gabriela Drăgoi, Andreea Acatrinei, Gabriela Grigore şi Daniela Druncea (rezervă).
Antrenorul lotului feminin de gimnastică a vorbit şi despre obiectivul României de la Beijing, dar şi despre pionul principal al echipei sale, Sandra Izbaşa. „De la echipa mea nu aştept nimic. Fetele încearcă să facă o figură cât mai bună. Competiţia creează rezultate. Vom vedea ce se va întâmpla la final“, a spus Forminte. „De la Sandra aştept să lucreze cât mai bine, vom vedea ce face la momentul competiţiei. Este în formă şi nu are probleme cu nici o accidentare“, a completat acesta.
Sandra Izbaşa este campioană europeană la sol şi în concursul pe echipe, în 2008. Gimnasta de 18 ani a mai obţinut în 2006, la CE de la Volos, aur la sol, argint pe echipe, bronz la bârnă. La CM de la Aarhus, Izbaşa a câştigat bronz la individual compus şi argint la bârnă. În 2007, românca şi-a trecut în palmares argint la individual compus şi bârnă (CE de la Amsterdam), bronz la echipe (CM de la Stuttgart).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS