12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu s-a despărţit de voleibaliştii de la SCM

Dan Pascu s-a despărţit de voleibaliştii de la SCM

Postul de antrenor principal al formaţiei din Bănie va fi ocupat de fostul secund, Alex Cosma.

În pauza competiţională, pe banca tehnică a echipei masculine de volei Sport Club Municipal (SCM) Craiova au avut loc câteva schimbări. Antrenorul principal al divizionarei A1, Dan Pascu, a renunţat să mai antreneze jucătorii craioveni, locul său fiind luat de antrenorul secund de până acum, Alex Cosma. Tânărul tehnician al oltenilor va fi ajutat în viitorul sezon de doi „secunzi“ veniţi în această vară în Bănie. Este vorba despre Adrian Tertea şi Nicolae Munteanu, care vor îndeplini rolul  de antrenori-jucători. „Atât Tertea, care ultima dată a evoluat la Universitatea Cluj, cât şi Munteanu, care sezonul trecut a jucat la Şimleul Silvaniei, sunt jucători cu experienţă la nivelul Diviziei A1 şi pot ajuta echipa noastră să-şi îndeplinească obiectivul propus – promovarea. Munteanu are în palmares două titluri de campion naţional. Avem un cuplu de antrenori serioşi şi cred că vom face treabă“, a mărturisit ieri Nicu Stoian, preşedintele SCM Craiova. Conducătorul clubului municipalităţii a adăugat că echipa stă bine şi la capitolul achiziţii: „În afară de Tertea şi de Munteanu, am mai adus trei juniori de la Baia Mare – Achimescu, Gall şi Drăgan – şi mai aşteptăm un junior plecat cu lotul naţional, Mihai Coasă. Am ajuns la o înţelegere şi cu un libero de la Bacău, Tîrîlă, iar zilele viitoare va sosi la Craiova un secund“.  Voleibaliştii craioveni au reluat antrenamentele la începutul acestei săptămâni.

La fete, Popovici e singura certitudine

Nu la fel de bine stau lucrurile la echipa feminină de volei, proaspăt promovată în prima divizie a ţării. Nicu Stoian a precizat că, deşi celor doi antrenori, Adrian Cotoranu şi Puşa Dina, le-au expirat vechile contracte, tot ei se vor ocupa de pregătirea echipei. „La fete, situaţia este mai delicată. Singurul transfer perfectat până acum este cel al Georgianei Popovici, jucătoare care vine de la Baia Mare şi este componentă a lotului naţional de junioare. Vineri plecăm în Bulgaria, unde am mai fost în urmă cu ceva timp, să urmărim jucătoare. Problema este că oamenii de acolo cer sume prea mari, chiar dacă luăm voleibalistele sub formă de împrumut“, a spus şeful SCM Craiova.
Deşi lucrurile se mişcă mai greu, Stoian a dat asigurări că, până la urmă, se va crea o echipă competitivă, care să facă faţă în prima ligă, şi a exclus varianta ca voleibalistele craiovene să evolueze din toamnă tot în Divizia A2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU