17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Ştiri

Balaci mai voia goluri
La finalul partidei cu Poli Iaşi, managerul general al Universităţii, Ilie Balaci, a afirmat că, la cum s-au desfăşurat ostilităţile în teren, Craiova ar fi meritat să câştige la o diferenţă mai mare de scor. „Puteam câştiga la un scor mult mai mare şi cred că nu s-ar fi mirat nimeni dacă era 4-0 sau 5-0 pentru Universitatea. Mă bucur că am obţinut cele trei puncte şi asta e cel mai important. Dacă nu i-am bătut cu 15-0 pe cei de la Iaşi înseamnă că antrenorul Ionuţ Popa este un om fericit că s-a terminat doar 2-0“, a spus Balaci. Şi patronul echipei, Adrian Mititelu, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei. „Sunt mulţumit de modul cum a jucat astăzi (sâmbătă – n.r.) Universitatea şi cred că am meritat victoria. Nici o echipă nu poate fi în formă maximă din primul meci. Am întâlnit o formaţie care ştie foarte bine să se apere, dar doar atât. Mă bucur că am depăşit condiţiile primei etape, pentru că am jucat şi fără spectatori. Ar fi bine să mă lăsaţi cu locul unu şi aşa mai departe. Este doar prima etapă şi noi ştim bine ce avem de făcut“, a afirmat Mititelu. Acesta s-a supărat şi a plecat din faţa presei în momentul în care a fost întrebat dacă Poli Iaşi merita penalti la faza din minutul 15, când Milea a căzut în careu, în duelul cu V. Găman. În prezent fără angajament, Sorin Cîrţu, antrenorul cu care Ştiinţa a obţinut eventul în 1991, i-a lăudat şi el pe Nicolo Napoli şi elevii săi. „Napoli îmi place ca antrenor. Are caracteristicile fotbalului italian, o organizare bună, ştie să combine tinereţea cu experienţa. A făcut atât cât se putea face cu lotul pe care îl are la dispoziţie. Ştiinţa are o echipă bună, cu tineri talentaţi, dar să te gândeşti la cupele europene ai nevoie de un lot valoros. Eu am ţinut întotdeauna la această echipă, doar sunt un produs sută la sută al Universităţii, dar cred că trebuie să mai treacă un timp să se gândească la UEFA. Nu toţi jucătorii sunt la un nivel mare, dar, evoluând mult împreună, pot să formeze o echipă tare“, a afirmat Cîrţu la Sport.ro.

Gângioveanu, remarcat de Craioveanu
La meciul Universitatea – Poli Iaşi a asistat şi fostul golgheter al Ştiinţei, Gică Craioveanu, venit special din Spania pentru a urmări partida de debut a alb-albaştrilor în noul sezon. Fostul jucător al lui Real Sociedad, Villareal şi Getafe s-a declarat încântat de evoluţia tinerilor elevi ai lui Nicolo Napoli, fiind impresionat în special de Cosmin Gângioveanu, dar i-a sfătuit pe olteni să rămână modeşti în declaraţii, doar aşa putând veni rezultatele dorite.  „Mă bucur că oltenii mei au debutat cu dreptul. Ritmul de joc a fost scăzut, însă este normal pentru o echipă la începutul sezonului. Poli Iaşi a venit la Craiova să se apere. Nu a avut ocazii de gol, nu a tras la poartă. Universitatea a avut şapte-opt şanse bune de a marca, a reuşit două goluri destul de frumoase şi a luat trei puncte, ceea ce e cel mai important pentru echipă şi pentru moral. Dar trebuie să avem răbdare, să rămânem modeşti şi să nu începem iar cu participări în cupele europene. Dacă sunt rezultate, încet, încet ajungem şi în cupele europene“, a afirmat Craioveanu. Acesta i-a remarcat de la Ştiinţa pe Wobay, Costea, Prepeliţă şi, în mod special, pe Gângioveanu. „Mi-au plăcut Wobay, util în prima repriză, Prepeliţă, care a decis scorul, meciul părând că se îndreaptă spre un 0-0, Costea, care a arătat tehnică de mare jucător, dar, cel mai mult, acest puşti Gângioveanu. Are mari calităţi. Este un stângaci tehnic, cu viteză, care păcăleşte uşor adversarul. I-a ameţit rău pe cei de la Iaşi. Are un viitor frumos în faţă, dacă se va avea răbdare cu el“, a mai spus Craioveanu, care a mărturisit că şi-ar dori să revină la Ştiinţa, indiferent în ce calitate.

Prepeliţă, apt pentru Bistriţa
Mijlocaşul Ştiinţei, Andrei Prepeliţă, a fost aproape de o accidentare gravă în partida de sâmbătă cu Poli Iaşi. La patru minute după ce a marcat, deschizând drumul spre victorie al alb-albaştrilor, Prepeliţă a fost contrat dur de atacantul moldovenilor, Ionuţ Bâlbă (’66). Fotbalistul a rămas minute bune întins pe gazon, fiind apoi dus la maşina Ambulanţei, pentru a primi îngrijiri. Până la urmă, Prepeliţă a fost transportat la spital, pentru un control amănunţit, diagnosticul fiind contuzie cervicală. „Mă bucur că nu a fost ceva grav, deoarece mi-a fost teamă în clipa în care am fost lovit. Nu mai puteam să mişc deloc gâtul. Nu-i doresc nimănui să treacă prin asta. Sunt foarte fericit că am înscris împotriva celor de la Iaşi, iar echipa a debutat cu dreptul în acest sezon“, a afirmat jucătorul, care, în momentul în care şi-a revenit, primul lucru de care a întrebat a fost scorul final al partidei. Antrenorul Nicolo Napoli i-a mulţumit lui Andrei Prepeliţă pentru gol şi a afirmat că ar prefera ca în fiecare meci echipa sa să marcheze două goluri, iar el să piardă doi jucători, făcând referire şi la faptul că a trebuit să-l schimbe pe Florin Costea, uşor accidentat. „Dacă în fiecare meci am da două goluri şi aş pierde doi jucători, aş fi mulţumit. Bine că nu este ceva grav. Prepeliţă este la spital, Costea acuză unele dureri, dar ambii au făcut un meci bun. Florin nu a făcut toată pregătirea şi de aceea nu este în formă sută la sută, dar eu sunt mulţumit de el şi sunt convins că în scurt timp va redeveni jucătorul pe care ni-l dorim cu toţii“, a spus Napoli. Medicul Ştiinţei a dat asigurări că Prepeliţă şi Costea vor putea evolua în meciul de vineri, cu Gloria Bistriţa. „Prepeliţă este bine, mai are doar unele dureri, e ceva firesc. A suferit un traumatism cervical, din fericire, fără urmări asupra coloanei. Este devreme să ne pronunţăm, dar nu cred că se pune problema să lipsească la Bistriţa. În cazul lui Florin Costea a fost vorba doar de crampe musculare. Sunt normale, având în vedere perioada scurtă de când a început antrenamentele. Pronosticul este bun în cazul amândurora“, a precizat Claudiu Stamatescu.

Primăvara, învinsă
După 2-0 cu Progresul Băileşti (goluri I. Găman şi Gogoşoiu), 6-1 cu Desnăţuiul Giurgiţa (Buleică – 3, Ologu – 2, Ştoiu) şi 1-0 cu Armata Craiova (M. Costea ’85-p), echipa a doua a Ştiinţei a fost învinsă în ultimul amical înainte de debutul campionatului judeţean. Formaţia pregătită de Ştefan Crişan a pierdut cu 3-0 partida disputată ieri, pe stadionul „Extensiv“, în compania celor de la FC Caracal, golurile oaspeţilor fiind reuşite de Neacşu (autogol), D. Mihai şi Chirigiu. Universitatea II s-a prezentat în următoarea formulă: Neagoe – Ciutureanu, Neacşu, Flori, Giurcă – Ştoiu, Nicolae, Mirescu – Ologu, M. Costea, Crăciun. Au mai jucat: I. Găman, Necşulescu, Mecea, Ene, Roman, Glodeanu, Buleică.

Pandurii mai vinde abonamente
Clubul Pandurii Târgu Jiu a distribuit 6.500 de abonamente până la startul sezonului 2008-2009, dar numărul acestora ar putea creşte în cursul acestei săptămâni, când se vor scoate la vânzare, pentru suporteri, şi restul locurilor rămase libere la tribuna 0 şi peluze. „Interesul pentru jocurile echipei noastre este foarte mare, locurile de la tribunele I şi II s-au ocupat deja prin distribuirea de abonamente, pe bilete fiind date la meciul cu Dinamo Bucureşti doar locuri la tribuna 0 şi la peluze. Biletele s-au epuizat rapid, iar cererea pentru abonamente continuă să fie mare, de aceea am decis să distribuim abonamente şi după acest meci“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Primul joc al echipei lui Eugen Neagoe din acest sezon, cu Dinamo Bucureşti, s-a disputat cu casa închisă, cele 1.500 de bilete puse la dispoziţia fanilor epuizându-se în doar două ore, în ciuda preţurilor destul de piperate, 30 de lei la tribuna 0 şi zece lei la peluze. Deoarece s-au vândut tichete la tribuna II şi pe primele rânduri, oficialii clubului Pandurii au hotărât să taie gardul până la un metru înălţime pentru ca aceia care au plătit să poată avea o vizibilitate bună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS