11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu va lua 12 milioane de euro în cinci ani

Mutu va lua 12 milioane de euro în cinci ani

Românul va fi plătit mai bine la gruparea toscană şi, după ce a ajuns la un acord cu Fiorentina, şi-a permis să strige alături de fani împotriva echipei care îl curta intens, AS Roma.

Adrian Mutu şi preşedintele clubului Fiorentina, Andrea Della Valle, au ajuns la un acord privind prelungirea până în 2013 a contractului, internaţionalul român urmând să încaseze în următorii cinci ani aproximativ 12 milioane de euro, a anunţat ieri agenţia Calciomercato. Actualul contract al jucătorului cu Fiorentina este valabil până în 2011 şi pentru prelungirea înţelegerii Mutu s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu preşedintele clubului toscan, Andrea Della Valle, la discuţii fiind prezent şi agentul său, Alessandro Moggi. Internaţionalul român, care potrivit presei italiene urma să părăsească Fiorentina în această vară pentru a se transfera la AS Roma, refuzase până în prezent prelungirea contractului, deoarece nu era de acord cu salariul propus de Fiorentina.
Agenţia Calciomercato a mai scris că, în urma discuţiei cu Della Valle, Mutu îşi va prelungi cu doi ani acordul cu Fiorentina şi va încasa un salariu de aproximativ 2,4 milioane de euro pe sezon, faţă de 1,6 milioane de euro, cât avea până acum. „Restul detaliilor, adică premiile individuale care vor fi incluse în contractul românului, vor fi stabilite la începutul săptămânii viitoare de directorul sportiv Pantaleo Corvino, împreună cu agentul Alessandro Moggi. Mutu s-a legat pe viaţă de Fiorentina, urmând să prelungească precedentul acord cu doi ani“, a scris sursa citată.

A scandat alături de fanii Fiorentinei împotriva lui AS Roma

Adrian Mutu a evoluat sâmbătă o repriză în amicalul Fiorentinei contra echipei Figline, câştigat cu scorul de 1-0 de toscani. Mutu le-a făcut pe plac suporterilor care au asistat la meciul cu Figline şi a scandat alături de ei contra echipei AS Roma, club care a recunoscut că a făcut o ofertă oficială pentru achiziţionarea atacantului român. „Chi non salta giallorosso e, e… (Cine nu sare e giallorosso)“, a strigat Mutu în timp ce sărea, spre mulţumirea suporterilor din tribune. Atacantul român a început meciul ca rezervă contra echipei din Serie C, câştigat cu 1-0 prin golul reuşit de Daniel Pablo Osvaldo, în minutul 18. El a evoluat pe durata reprizei a doua, când a şi purtat banderola de căpitan în ultimele 15 minute ale jocului.
Fiorentina a început meciul în formula: Storari – Zauri, Dainelli, Kroldrup, Pasqual – Semioli, Donadel, Gobbi – Santana, Pazzini, Osvaldo. Componenţa grupării din Florenţa în repriza a doua: Frey – Zauri (Papa Waigo ’59), Gamberini, Da Costa, Gobbi (Pasqual ’65) – Kuzmanovic, Melo, Donadel (Diakhite ’76) – Jovetic, Mutu – Gilardino.
Directorul sportiv al lui AS Roma, Daniele Prade, a spus că românul a fost foarte aproape de un transfer la echipa pe care o reprezintă. „Marţi, la ora două, Mutu era jucătorul Romei. A renunţat chiar şi la un milion de euro şi au avut loc schimburi de documente între reprezentanţii celor două cluburi“, a afirmat Prade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS