22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu fost egale cu Rusia!

Au fost egale cu Rusia!

Naţionalele de handbal feminin ale României şi Rusiei s-au întâlnit de şase ori în ultimii patru ani, de fiecare dată câştigătoare ieşind elevele lui Evgheni Trefilov, care, printre altele, s-au impus în faţa tricolorelor în finala Mondialelor de acum trei ani şi în semifinala Mondialelor de anul trecut.
La turneul amical de la Altberville din Franţa, trupa lui Tadici a avut şansa să îşi ia revanşa în faţa „tancurilor“ ruseşti, dar a fost egalată în ultimul minut. România a început prost şi Rusia a condus cu 4-0, dând impresia că se poate impune la scor. Tricolorele au marcat primul gol abia în minutul 9, dar au reuşit să echilibreze lupta şi au intrat la pauză cu un handicap de doar două goluri: 15-17. În mitanul secund, România a arătat ca o formaţie care se poate bate pentru medalii la Beijing. Elevele lui Tadici au egalat la 17 după trei minute de la reluare şi au condus pe tabela de marcaj pentru prima dată în minutul 47, 25-24, spre disperarea lui Trefilov, omologul rus al lui Tadici, care s-a manifestat în stilul caracteristic. Cu două minute înainte de final, naţionala noastră conducea cu 33-31, dar nu a gestionat bine ultimele faze şi Rusia a egalat la 33. România a făcut cea mai bună partidă amicală din campania pentru Jocurile Olimpice, Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi având mult de lucru la capitolul „finaluri de meci“, pentru a nu avea soarta de la Mondialele din Franţa, când au pierdut medalia de bronz după o finală mică în faţa Germaniei. Marcatoarele României au fost Amariei (9 goluri), Stanca, Lecuşanu (câte 6), Brădeanu (4), Elisei-Ardean (3), Beşe, Senocico (câte 2) şi Nechita-Olteanu (1). Pentru Rusia au marcat: Dmitrieva 4, Andriuşina 4, Bodnieva 4, Postnova 3, Bliznova 3, Polenova 3, Dmitrieva 3, Kareeva 2, Romenskaia 2, Marenikova 2, Uskova 1, Poltoraţkaia 1, Turey 1.
La finalul întâlnirii, selecţionerul Tadici şi-a lăudat elevele şi pune rezultatul de egalitate pe seama ghinionului: „Au arătat altă atitudine în joc, au crescut de la meci la meci. Am fi putut chiar să câştigăm, le-am avut în mână pe rusoiace, dar am avut ghinion. Păcat că intrăm în meci deconcentrate şi aşteptăm să ne ajungă cuţitul la os ca să ne trezim“.
Naţionala de handbal feminin a României se întoarce astăzi din Franţa, trupa lui Tadici intrând în cantonamentul centralizat de la Moeciu, plecarea spre China fiind programată în dimineaţa de 1 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS