16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMihaela Neacşu se concentrează pe finiş

Mihaela Neacşu se concentrează pe finiş

Atleta craioveană Mihaela Neacşu se află pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Olimpiada de la Beijing, unde va concura în proba de 800 de metri.

Încă din 12 mai, atleta craioveană Mihaela Neacşu, care va reprezenta România la Olimpiadă în proba de 800 m, se află în cantonament la Izvorani, unde se pregăteşte sub comanda antrenorului său, Marian Neacşu, care îi este şi soţ. Sportiva de 29 de ani, legitimată la CSM Craiova, a explicat de ce a ales să se antreneze la Izvorani şi nu la Piatra Arsă, acolo unde s-au cantonat majoritatea atleţilor români care vor merge la Beijing: „Nu am mai fost de zece ani la Piatra Arsă şi m-am temut că nu o să mă simt prea bine să fac antrenamente la altitudine. De aceea am ales Izvorani“.
Mihaela, care şi-a realizat baremul A pentru Olimpiadă încă din luna februarie a anului trecut, la un Grand Prix de sală desfăşurat la Atena, cu timpul 1:59,80, a povestit ieri cum decurge o zi de antrenament la Izvorani: „Dimineaţa mă trezesc, mănânc, apoi ies la antrenament. La prânz mă odihnesc, iar după-amiază, am din nou antrenament. Dar din mai şi până în prezent nu am stat numai aici. La sfârşit de săptămână mergeam la diferite competiţii naţionale sau internaţionale“.

Este în formă

Soţul Mihaelei Neacşu, Marian, multiplu campion naţional al României, a fost foarte aproape în 2004 să obţină calificarea la Jocurile Olimpice găzduite de Atena, în proba de 400 de metri garduri. Avea performanţa de 51 de secunde şi 34 de sutimi, dar pentru calificare trebuia să scoată 49 de secunde.
De aceea, cu atât mai mult pregăteşte antrenamentele soţiei sale până la ultimul detaliu.
„Am lucrat mult la finiş, pentru că acolo am observat eu că Mihaela este deficitară. 600 de metri aleargă orice optsutist (practicant al probei de 800 m – n.r.), dar finişul este cel mai important. De aceea, ne-am axat să pregătim finalurile de curse. Mai facem antrenamente bazate pe dezvoltarea forţei şi unele specifice, cu ruperi de ritm. Mihaela mi-a spus că este în formă şi se simte pregătită“, a spus Marian Neacşu.

Vrea măcar în semifinală

Proba de 800 de metri este programată pe 16 august, când vor avea loc calificările. Mihaela a vorbit şi despre obiectivul său la marea competiţie din China: „Îmi doresc să alerg cât mai bine şi să mă calific în semifinale şi, dacă vrea Dumnezeu, de ce nu, în finală“. Cât despre adversarele sale din proba de 800 m, cel mai bun rezultat al sezonului (1:54,95) îi aparţine junioarei Yelena Soboleva din Rusia. „Ruşii nu au prea ieşit la concursuri în Europa anul acesta. Majoritatea şi-au făcut baremele de participare la Olimpiadă la campionatul naţional al Rusiei, desfăşurat recent, sau unii aveau rezultate bune de anul trecut şi erau valabile. Rezultatul sportivei din Rusia este surprinzător, mai ales că este junioară, dar ea trebuie să-l confirme la Beijing“, a spus atleta din Bănie, care în 2008 a alergat cel mai bine la Kalamata (Grecia, 4 iunie) – 2:00,71.
Spre deosebire de alţi sportivi care au evitat să participe la concursuri de teama unor accidentări, Mihaela Neacşu a mers la mai toate competiţiile importante anul acesta.
„Am vrut să avem concursuri legate, pentru că în martie, la Mondialele de sală de la Valencia, Mihaela a alergat bine în serii (2:00,79), apoi în semifinale, a doua zi, nu a reuşit decât 2:01,70, ratând accederea în finală. După aceea, la toate concursurile la care a luat startul a avut o evoluţie constantă, fără prea mari fluctuaţii“, a explicat Marian, care se ocupă de pregătirea soţiei sale din luna martie a acestui an, după ce Mihaela fusese antrenată de Cristieana Matei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS