20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJo Jo Dan ajunge mâine în România

Jo Jo Dan ajunge mâine în România

Boxerul român Ionuţ Ion (Jo Jo) Dan, protagonistul galei „Tari ca Piatra“ programate pe 1 august la Piatra Neamţ, soseşte mâine în ţară pe Aeroportul Otopeni (ora 13.20) din Capitală. Jo Jo Dan (26 de ani, 21 de victorii, 12 KO) este pentru prima oară main eventul unei gale de box profesionist şi îl va înfrunta pe durata a 12 reprize pe ugandezul Peter Semo (26 de ani, 18 victorii, 13 KO şi două înfrângeri). Africanul soseşte pe 28 iulie la Bucureşti. Marţi, 29 iulie, la Mercur Casino din Capitală, va avea loc o conferinţă de presă la care participă combatanţii galei de la Piatra Neamţ. Cântarul oficial are loc joi, 31 iulie, la Piatra Neamţ. Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, a precizat că gala este organizată la Piatra Neamţ pentru că primarul Gheorghe Ştefan a fost interesat de eveniment şi a promis sprijin financiar. Bugetul galei se ridică la 250.000 de euro. Evenimentul are loc pe 1 august, la ora 20.30, la Sala Sporturilor din Piatra Neamţ, unde vor fi amenajate circa 1.800 de locuri. Intrarea la meciurile galei va fi liberă. Christian Gănescu, promotorul lui Jo Jo Dan, este convins că românul este la două meciuri de atacarea unui titlu mondial la categoria welter light. Ionuţ Ion ocupă locul 11 în ierarhiile WBA şi WBC şi sunt şanse mari ca un campion mondial să-şi aleagă challenger un boxer din primii 15 clasaţi. Însă, meciul cu Semo, care trăieşte în Suedia, nu se anunţă uşor, acesta fiind un boxer experimentat şi puternic.
Gala „Tari ca Piatra“ va cuprinde cinci meciuri, dintre care unul feminin, în care Corina Cârlescu va lupta cu o adversară din Ungaria.
Craioveanul Sorin „Pantera“ Tănasie (14 victorii, o înfrângere), fost campion al EBU-UE la categoria cocoş, va boxa într-un meci de şase reprize împotriva rusului Andrei Kostin (18 victorii, opt înfrângeri). La categoria pană, Viorel Simion (opt victorii, trei KO) va lupta pe durata a opt reprize cu ugandezul Abdu Tebazalwa, supranumit „Cobra“, (zece victorii şi trei înfrângeri). Bogdan Dinu, care a debutat cu o victorie în ringul profesionist la „Gala Invincibilii“ de la Bucureşti, îl are adversar acum pe americanul Shawn McLean (două victorii, două înfrângeri) la categoria grea, într-un meci de patru reprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS