16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJandarmii ţin cu Ştiinţa

Jandarmii ţin cu Ştiinţa

Avizul pentru disputarea meciurilor de acasă ale alb-albaştrilor cu spectatori va fi dat de o comisie din Craiova, cuvântul hotărâtor avându-l Gruparea Mobilă de Jandarmi, care, după toate probabilităţile, nu se va opune accesului în tribune al suporterilor olteni.

După incidentele din derbiul cu Steaua de la finalul campionatului, stadionul alb-albaştrilor (Extensiv) a fost suspendat pentru următoarele două etape de pe teren propriu, iar clubul, amendat cu 50.000 de lei. Meciurile cu Poli Iaşi (din această sâmbătă) şi Farul Constanţa (9 august) se vor disputa pe Extensiv fără spectatori.
Următorul meci de acasă al alb-albaştrilor, cel cu Oţelul Galaţi (etapa a 5-a, 23 august), care se va juca, după toate probabilităţile, tot pe arena din Parcul „Romanescu“, ar putea fi prima partidă din acest campionat cu suporterii olteni în tribune, deşi arena fraţilor Mihăilescu, ca şi multe altele din România, nu îndeplineşte condiţiile impuse de Legea pentru prevenirea şi combaterea huliganismului în sport. În Adunarea Generală a LPF de luni s-a decis ca o Comisie din fiecare oraş să-şi dea avizul de joc cu spectatori, chiar dacă turnichetele la căile de acces nu sunt montate.
 
Universitatea trebuie să monteze sisteme video

Viorel Duru, directorul Direcţiei de Licenţe şi Afilieri a FRF, a precizat ieri: „Nu este numai situaţia stadionului din Craiova, ci mai multe arene de fotbal din România se confruntă cu probleme legate de implementarea cerinţelor Legii nr. 4, în principal cea referitoare la turnichetele la stadioane. LPF, de comun acord cu Jandarmeria, a luat decizia de a se putea juca pe respectivele arene, inclusiv pe cea din Craiova, cu spectatori, dar cu condiţia ca alte cerinţe ale legii să fie îndeplinite, printre care: camere de luat vederi (sisteme video), un punct de comandă, numerotarea scaunelor din tribune, eliberarea biletelor de intrare cu rând şi loc. Acordul de joc va fi dat în fiecare oraş de Comisia de Omologare a stadionului, alcătuită din reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Direcţiilor pentru Sport Judeţene, ai LPF şi ai clubului organizator. Se înţelege că Jandarmeria este principalul organ care trebuie să-şi dea acordul pentru disputarea meciului“.
Despre probabilitatea ca meciul cu Oţelul Galaţi să se dispute cu spectatori, finanţatorul Adrian Mititelu a afirmat marţi pe site-ul clubului Universitatea: „Am discutat deja despre această posibilitate şi, în proporţie de 90 la sută, vom primi acceptul Jandarmeriei Dolj“.
Ieri, col. Constantin Ion, şeful Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, a precizat: „Până acum (ieri la prânz – n.r.) n-am vorbit cu nimeni din conducerea Universităţii despre acest subiect, ci doar cu domnul Duru de la FRF. Nu ne vom opune ca Universitatea să joace meciurile cu spectatori, dar trebuie îndeplinite cerinţele legate de sistemul video, numerotarea scaunelor ş.a.m.d.“.

Clubul nu este în faliment

Ceahlăul Piatra Neamţ a sesizat UEFA că mai multe echipe din Liga I din România n-ar îndeplini toate condiţiile de acordare a licenţei – Poli Iaşi, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău şi Universitatea Craiova. Forul european a cerut detalii referitoare doar la gruparea olteană, FRF urmând ca până pe 31 iulie să prezinte un raport în acest sens.
Viorel Duru a punctat: „Ceahlăul a făcut un memoriu la UEFA, în care s-a referit la cele patru cluburi din România, ultimul fiind cel din Craiova, Universitatea. În scrisoarea pe care am primit-o de la UEFA, ni s-au cerut date doar despre Craiova, deoarece clubul din Bănie era ultimul pe acea listă şi probabil de aceea forul european a solicitat date doar despre Universitatea, deşi nu prea înţeleg de ce. Craiova, ca şi celelalte cluburi incriminate de Ceahlăul Piatra Neamţ, a primit corect licenţa şi vom transmite acest lucru la UEFA. Era vorba de un litigiu pentru acea cerere de deschidere a procedurii de faliment, dar în prezent Universitatea Craiova nu este în faliment“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII