16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Iordache s-a întors acasă

Ilie Iordache s-a întors acasă

Clubul Pandurii Târgu Jiu l-a achiziţionat pe Ilie Iordache, gruparea condusă de Marin Condescu plătind 500.000 de euro pentru transferul definitiv al fotbalistului. Iordache a semnat un contract pe cinci ani cu Pandurii şi era aşteptat aseară să se alăture lotului condus de Eugen Neagoe. Mijlocaşul de 23 de ani nu va putea evolua în prima etapă contra fostei sale echipe Dinamo Bucureşti, cu care a efectuat pregătirea de vară, deoarece contractul va fi înregistrat la LPF după jocul de duminică.

– Ilie, ai semnat cu Pandurii?
– Am semnat pentru cinci ani. Mi-am dorit foarte mult să mă întorc la Târgu Jiu. Pentru mine, acest oraş este a doua casă. Mă simt extraordinar aici. Domnul preşedinte Condescu şi domnul Neagoe sunt martori că eu mi-am dorit întotdeauna să joc la Pandurii.
– Ce-ţi propui pentru acest sezon?
– Vreau să joc bine, nu mă încălzeşte dacă dau sau nu goluri. Dacă joc bine, sunt foarte mulţumit. Să dea atacanţii 20 de goluri, eu sunt mijlocaş. O să am acelaşi obiectiv pe care îl are şi echipa, iar în plan personal vreau să răsplătesc încrederea celor din club, care au făcut eforturi financiare pentru a mă răscumpăra de la Dinamo. Cred că obiectivul echipei, locurile 6-10, este realist, iar cu puţin noroc am putea realiza mai mult.
– De partea cui vei fi în prima etapă?
– Am avut o relaţie foarte bună cu băieţii de la Dinamo, am găsit un grup care m-a primit foarte bine, dar o să ţin cu Pandurii, echipa mea, în prima etapă. Sunt legitimat aici şi nu se pune problema, o să fiu pandur sută la sută.

La Dinamo e puşcărie
în libertate

– Care e motivul pentru care nu ai rămas la Dinamo?
– Nu ştiu ce să spun. Mi-am dorit să revin la Târgu Jiu. Când am semnat un nou contract cu Dinamo, domnul Rednic m-a susţinut, a zis că are nevoie de mine. Am jucat câteva meciuri mai tari în Franţa şi, probabil, ei au considerat că nu am valoare de Dinamo sau au fost alte interese. Nu-mi dau seama unde am greşit. M-au luat, am semnat contractul, m-am pregătit cu ei, iar eu nu sunt un jucător care să dau probe, pentru că ştiau ce pot…
– Există o clauză să nu joci împotriva lui Dinamo?
– Nu o să pot juca pentru că o să înregistreze contractul după prima etapă. Clauze nu pot pune în contract, pentru că am fost transferat definitiv la Pandurii. Cred că le e frică de mine dacă au procedat aşa. Cei de la Dinamo se leagă de orice. Acolo e puşcărie în libertate.
– Ai un mesaj pentru suporterii pandurilor?
– Sunt bucuros că m-am întors, sper să mă primească tot aşa de bine şi promit să nu-i dezamăgesc.

Cel mai scump transfer al gorjenilor
Ilie Iordache a devenit cel mai scump transfer din istoria clubului Pandurii Târgu Jiu, după ce a fost achiziţionat de la Dinamo contra sumei de 500.000 de euro. Antrenorul Eugen Neagoe crede că gruparea gorjeană a făcut o afacere bună, putând să-l vândă în câţiva ani pe Iordache cu peste un milion de euro. „Eu am insistat să-l aducem înapoi pe Ilie, l-am vrut definitiv, am reuşit acest lucru şi va fi jucătorul lui Pandurii încă cinci ani. Îi doresc însă să nu rămână cinci ani aici, să joace un an, doi foarte bine şi să facă pasul la o echipă mare din Europa, aşa cum s-a întâmplat cu Djakpa“, a spus Neagoe, care i-a transmis mijlocaşului său că trebuie să-şi câştige locul de titular la Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS