15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Emoţii de debut

Alb-albaştrii susţin că sunt pregătiţi să înceapă cu dreptul noul sezon, dar sunt conştienţi că adversarii de sâmbătă le vor pune mari probleme.

Universitatea Craiova se va afla sâmbătă în faţa primului meci din acest sezon, în Bănie sosind Poli Iaşi, trupa ambiţiosului tehnician Ionuţ Popa. Fără suporteri alături, alb-albaştrii sunt conştienţi că nu vor avea un meci uşor cu modovenii, dar susţin că sunt pregătiţi să debuteze cu dreptul în noul campionat. Andrei Prepeliţă, mijlocaşul de bază al Ştiinţei, este convins că Universitatea va obţine la anul o clasare pe un loc de cupă europeană, aducând ca argument omogenitatea lotului. „A mai trecut peste noi o perioadă de pregătire, suntem mai omogeni, deci clar suntem mai puternici decât sezonul trecut. Nu vreau să dau pronosticuri, nu vreau să vorbesc aiurea, ci pe teren, dar cred că avem valoare de primele şase echipe. Şi campionatul trecut, cu mai mare atenţie şi puţin noroc, am fi putut fi în locul celor de la Vaslui şi am fi fost acum aproape de Cupa UEFA, fiind vorba de un singur tur în Intertoto“, a afirmat Prepeliţă.
Jucătorul adus de la FC Argeş a găsit şi o explicaţie pentru evoluţiile sale mai puţin reuşite din prima parte a sezonului trecut. „M-am acomodat mai greu la Craiova, dar cred că a fost ceva normal, veneam după cinci ani la FC Argeş. A fost mai dificil, dar din returul campionatului trecut s-a văzut că joc altfel, iar acum sper să cresc de la meci la meci. Sper să ofer tuturor suporterilor ceea ce aşteaptă de la mine“, a mai spus Prepeliţă.

Balaci, mulţumit de Dorel Stoica

Managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci, s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei în amicalul cu Jiul Petroşani, dar nu se avântă în declaraţii.
„Este clar că suntem pregătiţi de startul Ligii I. Craiova a jucat foarte bine cu Jiul. Nu vreau însă să mă entuziasmez, dar am văzut la băieţi prospeţime şi acea plăcere de a juca. Aceia de pe banca de rezerve abia aşteptau să intre şi să alerge pe teren. Vreau să pun totuşi şi răul în faţă. Nu trebuie să fim foarte încântaţi. Vreau să mă pregătesc în orice eventualitate, ca să nu am vreo decepţie în campionat“, a afirmat Balaci, pentru craiovamaxima.ro.
Acesta l-a lăudat pe căpitanul echipei, Dorel Stoica. „Mi-au plăcut mult determinarea şi seriozitatea de care a dat dovadă Dorel Stoica în meciul cu Jiul. Chiar mi se pare că s-a adaptat foarte bine pe noul post de mijlocaş la închidere. Acele pase lungi pe care le dă fac parte din arsenalul oricărui fotbalist valoros. Contează mult faptul că Dorel şi Bornescu au rămas la Universitatea. Primul este liderul echipei, iar cel de-al doilea nu este un portar oarecare“, a mai spus Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII