15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAchiziţii de perspectivă la Pandurii

Achiziţii de perspectivă la Pandurii

Dintre cei şase jucători transferaţi în această vară la Târgu Jiu, doar doi au şanse să evolueze titulari în prima etapă a campionatului, cu Dinamo.

Pandurii Târgu Jiu va aborda sezonul 2008-2009 cu un lot format din 26 de jucători: Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Robert Bălăeţ – portari; Sergiu Mândrean, Florin Popete, Robert Ghindeanu, Alin Rus, Mădălin Murgan, Alin Chibulcutean, Adrian Rusu, Alexandre Cardoso, Constantin Grecu, Ciprian Vasilache, Adrian Popescu, Alexandru Păcurar, Adrian Nalaţi, Robert Vancea, Mugurel Dedu, Florin Stângă, Daniel Orac, Cosmin Tilincă, Alexandru Piţurcă, Liviu Mihai, Ibon Perez Arrieta, Thiago Tremonti, Jaka Stromajer – jucători de câmp. Şase dintre ei, Stanca, Nalaţi, Tilincă, Murgan, Tremonti şi Ghindeanu, au sosit în această vară la Târgu Jiu, dar puţini pot emite, deocamdată, pretenţii la primul unsprezece.
Robert Ghindeanu şi Cosmin Tilincă ar putea fi surprizele lui Eugen Neagoe în prima etapă, cu Dinamo Bucureşti, pe „Municipal“, ex-bistriţeanul fiind socotit de suporterii echipei cel mai bun transfer. Într-un sondaj iniţiat pe site-ul clubului Pandurii la care au participat 422 de votanţi, 54 la sută dintre fani cred că Tilincă va da cel mai bun randament dintre noile achiziţii, urmat de Stanca (23%) şi Nalaţi (18%). Trebuie precizat că ultimele trei achiziţii, Ghindeanu, Murgan şi Tremonti, nu au fost luate în calcul în respectivul sondaj.
Cosmin Tilincă şi-ar dori să facă pereche cu Alexandru Piţurcă în atacul echipei Pandurii în prima etapă de campionat şi nu ia în calcul o clasare pe loc de cupe europene în viitorul sezon. „Este concurenţă acerbă, dar acest lucru este benefic pentru noi. Sunt fotbalişti de valori apropiate pe posturi şi cel mai bun să joace. Eu nu văd o concurenţă cu Piţurcă, vreau să joc alături el, nu să-l schimb. Nu ne gândim la cupele europene, noi vrem să adunăm cât mai multe puncte“, a spus Tilincă.
Brazilianul Thiago Tremonti a cucerit publicul la prima apariţie pe „Municipal“ prin câteva driblinguri de efect şi poate fi revelaţia pandurilor în următorul sezon. „Pe Tremonti îl ştiu foarte bine, este un jucător tânăr, care are foarte mult talent. Sper să se şi acomodeze foarte repede şi să ne ajute în acest campionat“, a afirmat Eugen Neagoe.

Murgan a fost coleg cu Neagoe

Mădălin Murgan a fost folosit ca fundaş central în amicalul cu Internaţional Piteşti şi s-a arătat destul de ezitant pe acest post. Murgan a semnat cu Pandurii un contract pe trei ani, motivând că a venit la Târgu Jiu pentru seriozitatea conducerii şi pentru faptul că-l cunoaşte pe antrenorul Eugen Neagoe, cu care a fost coleg la Universitatea Craiova.
„Am ales să vin la Pandurii pentru numele echipei, dar şi pentru seriozitatea conducerii de aici. Am vorbit şi cu băieţii, şi cu antrenorul, mai ales că am fost colegi cu ceva timp în urmă. Am destui prieteni la echipă, am fost coleg cu Nalaţi, Vasilache, Piţurcă, Orac, îl cunosc şi pe Vancea, iar cu Stanca am fost coechipier la Mioveni. Deci, nu voi avea probleme de acomodare“, a expus Murgan motivele pentru care a ales Pandurii.

Speranţe cu Dinamo

Chiar dacă au evoluat în compania echipei Internaţional Piteşti, jucătorii de la Pandurii s-au gândit la meciul de duminică, din campionat, cu Dinamo, în care speră să repete scorul înregistrat cu gruparea piteşteană, 1-0.
„A fost un ultim test înaintea jocului cu Dinamo. Am reuşit să câştigăm, dar pe un fond de oboseală. Sperăm să facem un joc mai bun şi cu puţin noroc să şi câştigăm cu Dinamo. Se poate mai mult sezonul acesta. Ne-am dat seama în returul campionatului trecut că putem“, a declarat Daniel Orac.
Şi tehnicianul Eugen Neagoe este mulţumit că întâlneşte în prima etapă o candidată la titlu şi le promite „câinilor roşii“ că nu le va fi uşor la Târgu Jiu. „Jucăm acum cu Dinamo şi este foarte bine. Oricum ne-am fi întâlnit cu ei până la urmă. Dar este bine că scăpăm de ei după prima etapă. Cu siguranţă nu le va fi uşor la Târgu Jiu“, a declarat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS