14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRepetiţie finală pentru Pandurii

Repetiţie finală pentru Pandurii

Echipa lui Eugen Neagoe susţine astăzi ultimul joc de verificare înainte de debutul sezonului 2008-2009, în compania divizionarei secunde Internaţional Piteşti.

Programat la ora 20.00, amicalul cu Internaţional Piteşti are loc pe stadionul „Municipal“, intrarea spectatorilor fiind liberă. Dacă nu pierde în faţa echipei lui Liviu Ciubotariu (tehnician care de câteva zile îl are drept consilier tehnic pe Nae Ungureanu), Pandurii Târgu Jiu va încheia perioada de pregătire fără nici o înfrângere, trupa lui Eugen Neagoe reuşind cinci victorii şi două remize în precedentele jocuri amicale. Cu siguranţă, „Geană“ va încerca să se edifice în privinţa alcătuirii primului unsprezece din etapă inaugurală a campionatului, dar şi a potenţialului jucătorilor recent sosiţi la Târgu Jiu.
Odată cu achiziţionarea lui Mădălin Murgan, tehnicianul pandurilor va renunţa, probabil, la argentinianul aflat în probe, Facundo Arguello, fostul craiovean putând evolua atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş la închidere. De asemenea, Neagoe are posibilitatea să-l vadă într-un prim joc pe brazilianul Thiago Tremonti, fotbalist pe care şi-l doreşte în lot. Pandurii Târgu Jiu ar putea începe jocul cu Internaţional Piteşti în următoarea formulă: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vancea – Tilincă, Fl. Stângă, Păcurar, Vasilache – Al. Piţurcă.
Antrenorul Eugen Neagoe a declarat că îi este greu să se hotărască asupra titularilor, posturile de portar şi fundaş dreapta dându-i mari bătăi de cap.
„Sunt unele posturi pe care nu sunt hotărât cu cine vom începe. În fiecare zi mă gândesc la primul unsprezece, dar nu vă pot spune nimic acum, pentru că sunt multe semne de întrebare pe care le am şi eu. Sunt mulţi jucători valoroşi pe acelaşi post. Au evoluat bine în această perioadă de pregătire şi va fi greu şi pentru mine să iau cea mai bună decizie. Sper să fiu foarte inspirat, să fac cea mai bună alegere şi rezultatul să fie de partea noastră“, a afirmat Neagoe.

Arrieta, soluţie de o repriză

Singura problemă a lui Eugen Neagoe în acest moment este Arrieta, spaniolul neputând evolua mai mult de o repriză din cauza unor probleme la inghinali. „Arrieta încă are o problemă veche cu care s-a confruntat şi în campionatul trecut, nu poate juca mai mult de 45 de minute. Este o soluţie pentru repriza a doua. Am vrut să forţăm puţin şi să joace de la început, dar după discuţiile pe care le-am avut cu el şi cu doctorul echipei am hotărât să-l menajăm“, a declarat „Geană“.
În schimb, Alexandru Păcurar este refăcut şi pregătit să evolueze tot meciul, după ce campionatul trecut a avut apariţii sporadice din cauza problemelor musculare. „Păcurar este un jucător important pentru noi, ne-a lipsit foarte mult în campionatul trecut. Sunt convins că nu va mai avea nici o problemă. Este pe un drum bun, a făcut toată perioada de pregătire, a jucat în toate meciurile şi este bine din punct de vedere fizic. Sper să nu avem probleme nici cu Păcurar, nici cu alţi jucători“, a mai afirmat Neagoe.
Deşi urma să fie cedat la Minerul Mehedinţi, portarul Robert Bălăeţ va fi păstrat până la urmă în lotul echipei Pandurii, pentru a-i face loc gorjenii fiind dispuşi să-l dea la Inter Piteşti pe Victor Râmniceanu.

Duru nu mai vine

Cu o săptămână înaintea începerii campionatului, lucrările de modernizare ale stadionului „Municipal“ sunt în desfăşurare, însă nu vor fi finalizate până pe 26 iulie. Oficialii clubului gorjean au prezentat stadiul lucrărilor pe suport magnetic şefului licenţierii, Viorel Duru, şi au cerut o derogare pentru a putea disputa jocul cu Dinamo pe „Municipal“.
Montarea turnicheţilor dă bătăi de cap echipelor din Liga I, deoarece aceştia nu au sosit din China, unde sunt fabricaţi. „Şapte-opt echipe sunt cu lucrările pentru montarea turnicheţilor executate la acelaşi nivel cu noi. Acest sistem vine de departe, de peste mări şi ţări, şi FRF va face o derogare pentru prima etapă“, a afirmat vicepreşedintele pandurilor, Viorel Temelescu. Acesta susţine că este în avantajul organizatorilor faptul că în partida cu Dinamo nu se va folosi noul sistem de acces.
„Pentru noi este foarte bine dacă nu vor fi montaţi turnicheţii, mai ales la un meci de grad zero, cum este cel cu Dinamo, la care lumea va veni în număr mare. Va dura până se vor învăţa suporterii noştri cu acest sistem de acces. Afluxul de public la meciul din etapa a treia, cu Unirea Urziceni, va fi mai mic şi ne va fi mai uşor“, a spus Temelescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS