19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObiectivul tricolorilor: şapte puncte din trei meciuri

Obiectivul tricolorilor: şapte puncte din trei meciuri

În acest an, naţionala pregătită de Victor Piţurcă va juca, în preliminariile CM 2010, împotriva Lituaniei, Insulelor Feroe şi Franţei, având ca ţintă obţinerea a două victorii şi a unei remize.

În preliminariile Cupei Mondiale din 2010, România a fost repartizată în Grupa a 7-a, alături de Franţa, Serbia, Lituania, Austria şi Insulele Feroe. În acest an, naţionala pregătită de Victor Piţurcă va susţine trei partide, cu Lituania (6 septembrie, stadionul „Constantin Rădulescu“ din Cluj), cu Insulele Feroe (10 septembrie, stadionul „Torsvollur“ din Torshavn) şi cu Franţa (11 octombrie, stadionul „Farul“ din Constanţa), tricolorii având ca obiectiv câştigarea a cel puţin şapte puncte.
Potrivit directorului general al Federaţiei Române de Fotbal, naţionala noastră trebuie să câştige minimum şapte puncte în primele trei meciuri care se vor disputa până la sfârşitul anului, pentru a nu-şi reduce şansele de calificare la CM 2010.
„Până la sfârşitul anului ne aşteaptă trei meciuri oficiale, cu Lituania, Insulele Feroe şi Franţa. Pentru aceste meciuri, obiectivul FRF este câştigarea a cel puţin şapte puncte“, a spus Ionuţ Lupescu, pentru NewsIn.

Lupescu: Vor apărea jucători noi la naţională

Ionuţ Lupescu a dezvăluit că este destul de probabil ca în lotul naţionalei României să apară modificări faţă de cel selecţionat de Victor Piţurcă pentru Euro 2008.
„Uşile naţionalei sunt mereu deschise pentru cei mai în formă. Sunt convins că vor mai apărea jucători noi la echipa naţională, care să-i fie utili antrenorului Victor Piţurcă“, a spus directorul general al FRF.
Lupescu a adăugat că FRF are o strategie menită să asigure un nucleu de fotbalişti pentru echipele naţionale.
„Am avut discuţii cu membrii noştri afiliaţi din Liga I şi Liga a II-a, şi avem de gând ca, din 2010, să reorganizăm structura campionatului la toate nivelurile competiţionale. Astfel, dorim să organizăm un campionat care să conţină 18 echipe în Liga I şi 20 în Liga a II-a“, a menţionat oficialul FRF.

„Stranierii“ din Liga I lasă naţionala fără jucători

Ionuţ Lupescu este îngrijorat de amploarea pe care au luat-o transferurile de jucători străini în Liga I, susţinând că acest lucru îi defavorizează pe tinerii jucători români, care nu mai au posibilitatea să se afirme.
„Proporţia jucătorilor străini din campionatul nostru a crescut cu 20 la sută după primul an. Este un procent alarmant, dacă mă gândesc că în Franţa, Germania sau Italia, acesta variază între 33 şi 75, cu specificarea că aici numărul străinilor a atins aceste praguri în decurs de zece ani. Acest aspect mă îngrijorează, pentru că o formaţie precum CFR Cluj, campioana României, nu poate propune prea mulţi jucători pentru naţională. De aceea, susţinem regula impusă de FIFA, care prevede maximum cinci străini. Dacă nu facem asta, viitorul tinerelor talente va fi sumbru“, a spus directorul general al FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII