21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu Ungaria

Victorie cu Ungaria

Naţionala feminină de handbal a trecut cu bine peste încă o etapă a pregătirii pentru Jocurile Olimpice, învingând cu 27-25 reprezentativa Ungariei, calificată, de asemenea, la competiţia de la Beijing.

România a jucat un nou meci amical la Cluj – Napoca, în compania Ungariei, altă participantă la Jocurile Olimpice din China. Oaspetele, din lotul cărora au făcut parte şi viitoarele chimiste Zsucs şi Borbas, au început mai bine meciul şi au condus cu 3-0, determinându-l pe Tadici să ceară repede time-out. Tricolorele au echilibrat rapid partida şi după 12 minute de joc au egalat la 6. Tot egal, 13-13, a fost şi la pauză, cei doi tehnicieni făcând numeroase schimbări şi încercând multe scheme de joc. După un debut de mitan secund echilibrat, România a preluat frâiele jocului şi, cu 15 minute înainte de final, conducea cu 23-19. La final a fost 27-25, Luminiţa Huţupan şi compania dând impresia că nu au mai apăsat pe acceleraţie şi şi-au respectat partenerele de antrenament. Pentru România au marcat: Meiroşu (8 goluri), Lecuşanu (5), Gâlcă (4), Maier (3), Amariei (3), Elisei (2) şi Neagu (2), în timp ce marcatoarele unguroaicelor au fost  Gorbicz (7), Verten (5), Toth (4), Hornyak (3), Bernadett (2), Tomori (2), P. Szamoransky (1), Szucs (1).

Tadici este mulţumit

La finalul întâlnirii, selecţionerul României s-a declarat mulţumit de prestaţia elevelor sale: „N-am urmărit rezultatul, ci să ne verificăm cât mai bine forma sportivă, dar ne bucură foarte mult victoria care ne dă speranţe pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Naţionala noastră este acum la 65 la sută din potenţial“. Fostul chimist a mai spus că încă nu s-a decis pe cine va lăsa rezervă la Olimpiadă şi a adăugat că nu va fi neapărat portar handbalista care va sta în afara satului olimpic.
Ieri – dimineaţă, jucătoarele din lotul României au plecat de la Cluj – Napoca spre Ungaria, acolo unde va avea loc revanşa meciului contra naţionalei ţării vecine, meci programat astăzi, de la ora 19.00, la Nyiregyhaza. România  va mai juca alte trei partide de pregătire până la plecarea spre China, în compania Franţei, Rusiei şi a Braziliei, în cadrul unui turneu organizat de franţuzoaice. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU