21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Succes nesperat

Reprezentativa feminină de baschet a României, sub 20 de ani, a reuşit o nouă victorie la Campionatul European U-20, Divizia B, din Poznan (Polonia).
Elevele Simonei Muşat şi ale lui Yoannis Diamantakos s-au impus cu scorul de 41-35 (18-5, 8-7, 10-8, 5-15) în faţa Ungariei, formaţie care înaintea partidei cu România ocupa prima poziţie în grupă, fără să fi înregistrat vreo înfrângere.
Aşadar, Anita Meszaros şi compania au produs una dintre cele mai mari surprize ale acestei competiţii, impunându-se în faţa principalei favorite la câştigarea turneului. Cea mai bună marcatoare a echipei României a fost din nou arădeanca Anita Meszaroş. Oltencele Irina Borş (CET Govora) şi Adina Pop (SCM-CSSU Craiova) nu au fost folosite prea mult pe teren de tehnicienii naţionalei şi nu au reuşit să înscrie nici un coş. Grupa A preliminară a fost câştigată de echipa Slovaciei. În sferturile de finală, România va întâlni echipa Poloniei, astăzi, de la ora 15.30, grupare ce s-a clasat pe locul secund în grupa B. România şi Polonia s-au mai întâlnit şi la ediţia din 2007, în grupe, când polonezele s-au impus cu 52-50, printr-un coş marcat în ultima secundă.
Celelalte trei partide din semifinale sunt: Ungaria – Olanda (ora, 13.15); Slovacia – Israel (ora, 17.45) şi Suedia – Iranda (ora, 20.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS