21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO nouă victorie pentru Chimia

O nouă victorie pentru Chimia

CF Chimia Râmnicu Vâlcea a susţinut ieri o ultimă partidă amicală înainte de plecarea spre Austria, locul de desfăşurare al celui de-al doilea cantonament din această pauză competiţională. Gruparea din Zăvoi, cu Mitică Teleşpan pe banca tehnică, a întâlnit concitadina FC Oltchim, pe care a învins-o cu scorul de 4-2. Chimia a deschis repede scorul prin Câju, după o jumătate de oră golgheterul echipei, Laurenţiu Boroiban, punctând pentru 2-0, tot el reuşind şi golul trei al formaţiei din eşalonul secund.
La pauză avea să fie însă 3-1, gazdele marcând prin Preda (’44). Teleşpan a folosit în primele 45 de minute următoarea formulă: Rusandu – Melcea, C. Dinu, Vătavu, Câju – Gârlă, Roşca, S. Popescu, Onofrei –  Popa, Boroiban. În partea a doua a întâlnirii, la CF Chimia au intrat şi ceilalţi fotbalişti înscrişi pe foaia de joc: Perianu, Vişa, Pinha, M. Luca, R. Pârvu, Goge, Grigoruţă, Pasăre şi S. Pârvu.
Repriza secundă a fost mai săracă în faze de poartă. Dar cei aproximativ 100 de spectatori prezenţi în tribuna bazei „Oltchim“ au văzut încă două goluri, câte unul de fiecare parte. Pentru CF Chimia a înscris portughezul Pinha (’67), iar pentru Oltchim, Marinescu (’90), din penalti. La final, Mitică Teleşpan s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale: „A fost încă un joc de verificare util, ultimul înainte de plecarea spre Austria. De acum încolo intrăm în linie dreaptă“.
Oficialii grupării din Zăvoi l-au urmărit în special pe atacantul portughez Nemeth Pinha, cel care a reuşit să înscrie ultimul gol al echipei. Lusitanul a evoluat ultima dată în campionatul Moldovei, la Dacia Chişinău, şi are şanse mari să joace pentru Vâlcea în sezonul viitor. Oltenii ar dori să-l împrumute pe jucător pentru un an, apoi să negocieze cu moldovenii cumpărarea definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS