17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMurgan, ultima ţintă a gorjenilor

Murgan, ultima ţintă a gorjenilor

Pandurii Târgu Jiu este aproape de a-l transfera pe mijlocaşul craiovean Mădălin Murgan, fotbalistului pregătindu-i-se un contract pe trei ani cu echipa condusă de Eugen Neagoe.

Ultima noutate din lotul grupării gorjene ar putea fi Mădălin Murgan, care se pregăteşte deja cu echipa condusă de Eugen Neagoe. Acesta ar putea semna un angajament pe trei ani cu Pandurii, jucătorul venind la Târgu Jiu ca liber de contract, după ce zilele trecute Dacia Mioveni a renunţat la serviciile sale. Murgan a evoluat la cinci echipe în Liga I, Universitatea Craiova, FC Argeş, Unirea Urziceni, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Dacia Mioveni şi poate fi utilizat atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş defensiv. „Mădălin Murgan este ultima achiziţie pe care Eugen Neagoe şi-o doreşte. Avea o situaţie incertă în ceea ce priveşte dezlegarea, dar se pare că s-a lămurit acest aspect“, a spus Viorel Temelescu, vicepreşedintele pandurilor.
Campania de achiziţii a formaţiei din Târgu Jiu pare că a ajuns la final, gorjenii transferându-i în această vară pe Răzvan Stanca, Adrian Nalaţi, Cosmin Tilincă, Robert Ghindeanu şi brazilianul Thiago Tremonti. Rămâne incertă revenirea lui Ilie Iordache, însă acesta este binevenit la Pandurii oricând, pentru că nu mai are nevoie de perioada de acomodare. „Săptămâna viitoare vom încerca să lămurim problema cu Iordache. Noi nu ştim nimic până acum, doar ce am citit prin presă că ar fi declarat oficialii lui Dinamo. Au zis că ni-l vor împrumuta un an. Să vedem condiţiile. Dacă sunt avantajoase, atunci jucătorul se poate întoarce la noi. Transferul brazilianului Tremonti rămâne valabil, chiar dacă vine Iordache. Nu dăm vrabia din mână pe cioara de pe gard“, a declarat Temelescu.

Adi Popescu rămâne la Pandurii

Aflat sub contract cu Pandurii Târgu Jiu, Adi Popescu nu doreşte să plece la altă echipă, deşi antrenorul Eugen Neagoe a anunţat că nu mai contează pe el în viitorul sezon. Popescu a negociat cu CF Chimia Râmnicu Vâlcea, însă nu i-au convenit condiţiile oferite de gruparea de Liga a II-a şi a decis să rămână la Pandurii. „Am văzut că am fost transferat pe la multe echipe, dar nu plec de la Pandurii. Rămân aici şi aştept să-mi vină rândul să joc“, a declarat Adi Popescu.
Viorel Temelescu a anticipat decizia lui Eugen Neagoe în privinţa fundaşului argentinian Facundo Arguello, care nu va fi reţinut în lot. „Arguello mai trebuie să tragă la loz în plic, iar brazilianul Tremonti rămâne în vederile noastre. Neagoe vrea să-l oprească în lot“, a precizat Temelescu.

Se discută ROI

Conducerea clubului Pandurii negociază în aceste zile cu jucătorii clauzele Regulamentului de Ordine Interioară (ROI), care va intra în vigoare în sezonul 2008-2009. Cert este că obiectivul pentru viitorul campionat este o clasare pe locurile 6-10, însă nu s-a stabilit cuantumul punctului obţinut de elevii lui Neagoe. „S-a discutat noul Regulament de Ordine Interioară. Obiectivul – locurile 6-10, iar dacă pe parcursul campionatului lucrurile vor merge bine şi băieţii vor mai mult decât le-am cerut noi este foarte bine pentru club. Au fost multe capitole puse în discuţie. După ce va fi definitivat, va fi făcut public. Marţi va fi totul finalizat. Nu se negociază cu jucătorii acest ROI. El este un regulament al clubului. Dar se discută cu jucătorii, se găsesc soluţii de compromis la anumite puncte, sunt înştiinţaţi şi trebuie să ia la cunoştinţă“, a spus Temelescu.
Acesta susţine că o clasare în primele zece echipe din România nu ar fi un obiectiv prea îndrăzneţ pentru Pandurii. „Am demonstrat anul trecut că putem termina în primele zece. Eu spun de mai mulţi ani că trebuie să ne debarasăm de obsesia aceasta cu salvarea de la retrogradare. Avem o vechime. Suntem de patru ani în Liga I. Am trecut prin bune şi rele, iar dacă îţi propui acelaşi obiectiv, nu faci performanţă. Noi, la Târgu Jiu, vrem să facem şi performanţă, şi spectacol“, a mai spus Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS