13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTremonti, aproape de un transfer la Târgu Jiu

Tremonti, aproape de un transfer la Târgu Jiu

Echipa Pandurii doreşte să-l înregimenteze pe brazilianul Thiago Tremonti, demarând deja procedurile de transfer, gorjenii testând în aceste zile şi un fundaş central din Argentina.

Cei doi fotbalişti sud-americani care se află în probe la Pandurii Târgu Jiu nu au impresionat la primul antrenament sub comanda lui Eugen Neagoe. Brazilianul Thiago Tremonti, jucător cu referinţe foarte bune, a fost destul de reţinut, poate şi din cauza faptului că a evoluat cu ghete de împrumut. Compania aeriană care l-a transportat în România i-a rătăcit bagajele, iar Tremonti a fost nevoit să poarte ghete noi, care i-au făcut bătături. Chiar şi aşa, brazilianul a arătat că stăpâneşte cu uşurinţă balonul, antrenorul Neagoe luând hotărârea să-l transfere la Târgu Jiu.
„Thiago Tremonti este un jucător pe care vrem să-l transferăm. Sper ca în următoarele zile preşedintele Condescu să se înţeleagă cu clubul lui. Dacă lucrurile vor sta aşa, va semna în următoarele zile cu noi. În acest moment este o soluţie pentru Pandurii. Vom vedea în timpul campionatului dacă am făcut cea mai bună alegere. Nu poate nimeni să garanteze acum că va marca 15 goluri sau că va juca sau nu ca titular. Totuşi, este un jucător bun. A evoluat în campionatul Braziliei şi, în plus, este tânăr, are 23 de ani. După plecarea lui Iordache, aveam nevoie de un fotbalist pe postul lui“, a declarat Eugen Neagoe.
Începerea tratativelor cu jucătorul a fost confirmată şi de vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu. „Ne-am cam înţeles cu jucătorul. Rămâne ca impresarul lui să se pună de acord cu clubul Uniao Sao Jao, unde este legitimat“, a precizat Temelescu. Acesta garantează că jucătorii pe care Pandurii îi va transfera sunt valoroşi. „Trebuie să avem încredere că vom face transferuri de nota 9. Nu vom mai lua pe oricine. Au fost în anii anteriori şi jucători mai puţin valoroşi pe la Pandurii“, a mai spus vicepreşedintele clubului gorjean, ferindu-se să dea nume.

Argentinianul, în stand by

Antrenorul Eugen Neagoe şi-a exprimat dorinţa de a mai transfera un fundaş central şi a chemat la probe un fotbalist argentinian, Facundo Matias Arguello, legitimat la Club Atletico Nueva Chicago, echipă care a retrogradat sezonul trecut din prima ligă a Argentinei. Acesta va rămâne la Târgu Jiu până sâmbătă, Neagoe urmând să decidă după amicalul cu Internaţional Piteşti dacă îl va păstra în lot. Facundo a evoluat foarte rar la Nueva Chicago, echipă sancţionată cu 20 de etape de suspendare a terenului şi reţinerea a 20 de puncte, după ce un suporter al unei formaţii adverse a fost ucis.
Cu două săptămâni înainte de startul campionatului, Eugen Neagoe a decis să pună capăt căutărilor de fotbalişti, doar o excepţie determinându-l să se răzgândească. „Nu îmi doresc să mai vină nici un jucător în probe. Dar dacă va fi un fotbalist extraordinar şi va avea referinţe excelente, vom accepta să-l vedem“, a afirmat tehnicianul oltean.

Adi Popescu şi Bălăeţ vor fi împrumutaţi

Deşi au făcut pregătirea cu Pandurii Târgu Jiu, Adi Popescu şi Robert Bălăeţ nu se vor regăsi în lotul grupării gorjene pentru sezonul 2008-2009. Bălăeţ a coordonat pregătirea portarilor în Austria în lipsa antrenorului Vali David, care nu a făcut deplasarea în cantonament din cauza problemelor medicale. David a revenit însă în staff-ul tehnic, iar Bălăeţ va fi împrumutat, cel mai probabil, la Minerul Mehedinţi. Adi Popescu este posibil să evolueze la CF Chimia Râmnicu Vâlcea, dar mai sunt şi alte echipe din ligile inferioare, interesate de achiziţionarea lui.
„Lucrurile sunt clare în privinţa lui Adi Popescu şi Bălăeţ şi aşa vor rămâne. Ei vor pleca la alte echipe. Era însă normal să facă pregătirea cu noi. Sunt jucători sub contract cu Pandurii. Eu cred că Bălăeţ va fi o soluţie de viitor la clubul nostru. El va trebui să rămână în conducerea clubului sau în cea tehnică, drept răsplată pentru ceea ce a făcut la echipă“, a precizat Neagoe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS