10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSăpunaru, cinci ani la Porto

Săpunaru, cinci ani la Porto

Echipa lusitană l-a achiziţionat pe fundaşul Rapidului cu 2,5 milioane de euro şi va plăti grupării bucureştene 50 de procente din suma pe care o va încasa ulterior în urma unui eventual transfer al fotbalistului.

Fundaşul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a semnat un contract pe cinci sezoane cu gruparea portugheză FC Porto. Fotbalistul a părăsit duminică seară cantonamentul din Elveţia al giuleştenilor şi a mers în Germania, unde şi-a negociat contractul cu cei de la FC Porto. Conform presei lusitane, Săpunaru va avea un salariu anual de 400.000 de euro la campioana Portugaliei. Iniţial, acordul ar fi trebuit să fie pe patru ani, însă, în cele din urmă, părţile s-au înţeles la cinci sezoane, după negocieri între jucător, impresar şi directorul general de la FC Porto, Antero Henrique.
„După semnarea contractului, Săpunaru s-a deplasat la consulatul României din Germania pentru a-şi oficializa transferul. Apoi, alături de Antero Henrique, s-a dus în cantonament, unde s-a antrenat alături de noii săi coechipieri. Condiţia fizică a lui Săpunaru nu va fi o problemă pentru antrenorul Jesualdo Ferreira, deoarece fundaşul a făcut deja antrenamente cu Rapid. Ferreira a spus că Săpunaru este un jucător solid, liniştit şi care ştie foarte bine locul pe care îl ocupă. El ar putea fi utilizat chiar la amicalul cu PAOK Salonic“, a scris cotidianul O Jogo.

Taher a luat mai puţini bani decât a cerut

Acţionarul majoritar al Rapidului, Fahti Taher, susţinea, în urmă cu câteva zile, că gruparea giuleşteană va încasa de la FC Porto şase milioane de euro în schimbul lui Săpunaru şi va beneficia de împrumutul a doi jucători, Joao Paulo Andrade şi Claudio Mejolaro „Pitbull“. FC Porto a anunţat însă că l-a achiziţionat pe Săpunaru de la Rapid cu 2,5 milioane de euro şi că va plăti grupării bucureştene 50 de procente din suma pe care o va încasa ulterior în urma unui eventual transfer al fotbalistului. Potrivit comunicatului clubului lusitan, acordul scadent la 30 iunie 2013 conţine o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro. Cristian Săpunaru a fost transferat la Rapid în iulie 2006, de la FC Naţional, pentru 850.000 de euro.

„Pitbull“ va juca la Rapid

Atacantul brazilian Claudio Mejolaro „Pitbull“ a acceptat să meargă la Rapid Bucureşti, urmând să intre în tranzacţia pentru transferul lui Cristian Săpunaru la FC Porto. „Pitbull“ va fi împrumutat un sezon la Rapid, iar gruparea giuleşteană va avea opţiune de cumpărare. Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul lui Joao Paulo, alt jucător intrat în tranzacţia pentru Săpunaru.
Deşi a avut oferte de la mai multe cluburi portugheze şi AS Monaco, „Pitbull“ a fost convins de oficialii de la FC Porto să meargă la Rapid Bucureşti. „Pitbull“ a sosit la FC Porto în sezonul 2004/2005, iar de atunci a fost împrumutat la mai multe echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS