23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia vrea medalie şi la tineret

România vrea medalie şi la tineret

În perioada 21 iulie-3 august, în Macedonia, va avea loc Campionatul Mondial de handbal feminin de tineret. Echipa naţională a României, pregătită de Gavril Kozma (LPS Slatina) şi Constantin Tosum (DWAR Craiova), are ca obiectiv cucerirea unei medalii. Naţionala de tineret a ţării noastre face parte din grupa A, alături de Slovenia, Germania, Ungaria şi posibil Chile. Iniţial, din grupa României făcea parte reprezentativa Uruguayului, dar federaţia a anunţat că va retrage echipa din competiţie. Pentru ca grupa A să nu rămână fără o echipă, Federaţia Internaţională de Handbal a apelat la rezerva Chile, care are termen până pe 19 iulie să accepte oferta.  
Din lotul României ce se va deplasa în Macedonia fac parte şi cinci oltence, cele mai multe din Slatina. Acestea vor fi Oana Cârstea, Ioana Pătuleanu şi Lucia Marin (toate de la Slatina), Adriana Ţăcălie (Oltchim Vâlcea) şi Aneta Pârvuţ (Drobeta Turnu Severin). Din echipa care cucerea anul trecut bronzul la Europenele din Turcia, nu vor face deplasarea în Macedonia Cristina Neagu (Braşov), care a fost promovată la echipa de senioare, Patricia Vizitiu (Braşov), accidentată, şi Cristina Zanfir (Slatina), accidentată. „Avem două goluri lăsate în echipă de Neagu şi Vizitiu, dar cred că vor fi completate cu succes de celelalte jucătoare care vor face deplasarea la Mondiale“, a declarat secundul Constantin Tosum.         
România va debuta la CM pe 22 iulie, când va întâlni naţionala Germaniei, iar  în partida a doua va evolua în compania rivalei, Ungaria. Pe 25 iulie, va întâlni Uruguayul sau Chile, iar în ultimul joc al grupei A va evolua în compania Sloveniei.
Componenţa celorlalte trei grupe de la CM este: Grupa B: Danemarca, Muntenegru, Kazahstan, Angola şi Japonia. Grupa C: Coreea, Croaţia, Macedonia, Brazilia şi reprezentativa Oceaniei. Grupa D: Spania, Franţa, Argentina, Taiwan şi Algeria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS