10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPolonia şi Ucraina încearcă să-l liniştească pe Platini

Polonia şi Ucraina încearcă să-l liniştească pe Platini

Preşedintele UEFA, francezul Michel Platini, este îngrijorat de faptul că Polonia şi Ucraina nu vor reuşi să se pregătească aşa cum se cuvine pentru desfăşurarea Campionatului European din 2012. Cele două ţări trebuie să construiască sau să renoveze stadioane, drumuri, hoteluri, infrastructura fiind principala problemă a organizatorilor. Platini a afirmat că Polonia şi Ucraina riscă să piardă dreptul de organizare a Euro 2012, în cazul în care nu vor face „progrese vizibile şi imediate“. El a afirmat că UEFA va lua o decizie finală în cadrul unei întâlniri programate în ultima săptămână a lunii septembrie, în Franţa.
Pentru a-l linişti pe preşedintele UEFA, premierii Poloniei şi Ucrainei au afirmat că sunt optimişti şi vor să dovedească faptul că ţările lor pot organiza fără probleme Campionatul European din 2012, chiar dacă au fost criticaţi că au probleme în privinţa turneului.
„Suntem două ţări, dar trebuie să fim o echipă unită şi să depăşim toate obstacolele pe care le vom întâlni în drumul spre Euro 2012“, a spus premierul Ucrainei, Iulia Timoşcenko, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organizat-o împreună cu prim-ministrul polonez Donald Tusk.
„Suntem conştienţi că unele ţări sunt interesate să nu reuşim, de aceea trebuie să avem o mai bună coordonare şi solidaritate în acţiunile noastre“, a spus, la rândul său, Donald Tusk.
Meciurile de la Euro 2012 ar trebui să fie găzduite de oraşele Varşovia, Poznan, Wroclaw, Gdansk (Polonia), Kiev, Doneţk, Lviv şi Dnepropetrovsk (Ucraina). În cazul în care Ucraina nu va termina lucrările în timpul necesar, polonezii sunt dispuşi să construiască şase noi arene pentru a fi siguri că vor putea găzdui turneul final.
„Sperăm că noi şi Ucraina vom organiza această competiţie. Pentru a elimina orice risc, am pregătit un plan de rezervă. Vom construi nu patru, ci şase stadioane, pentru a putea dormi liniştiţi, indiferent de ce va fi“, a spus ministrul sportului din Polonia, Miroslaw Drzewiecki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS