18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu s-a întors la Florenţa

Mutu s-a întors la Florenţa

„Briliantul“ a aterizat în oraşul în care este considerat un idol şi toată lumea aşteaptă de la el să se înţeleagă cu Fiorentina pentru prelungirea contractului.

După ce timp de câteva săptămâni a fost în concediu, alături de soţia sa, Consuelo, devenită mămică pentru a doua oară înainte de Campionatul European, Adrian Mutu s-a întors în Italia. Internaţionalul român a ajuns la Florenţa cu multe bagaje şi are multe lucruri de clarificat. În perioada în care a lipsit din Peninsulă, nu a făcut declaraţii şi în absenţa sa au apărut zeci de speculaţii cu privire la viitorul lui. Mutu se va aşeza în aceste zile la masa tratativelor cu diriguitorii clubului Fiorentina, cu speranţa că va obţine o mărire de salariu până la două milioane de euro pe sezon, pentru a-şi prelungi contractul cu gruparea „viola“. Noua înţelegere, dacă va fi semnată de jucător, va fi valabilă până în 2012, când fotbalistul român va avea 33 de ani.
Ieri după-amiază, Mutu urma să se ducă în micuţa localitate Castelrotto, alături de coechipierii Frey, Vargas, Gamberini, Papa Waigo, Lupoli şi Storari, care, la rândul lor urmează să negocieze cu şefii clubului prelungirea contractelor. „Mutu a ales deja. Vrea să rămână la Florenţa. Mai rămâne doar de trecut obstacolul creat de dorinţa sa de a avea un salariu puţin mai mare“, a scris unul dintre site-urile dedicate Fiorentinei, firenzeviola.it.

„Florenţa mi-a fost mereu aproape“

La sosirea pe aeroportul Peretola din Florenţa, Mutu a declarat că acum se gândeşte numai la calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor. „După vizita medicală, de-abia aştept să plec spre cantonament. S-a terminat vacanţa, acum este momentul să muncesc. Am bateriile încărcate şi vreau să înceapă meciurile. Florenţa mi-a fost mereu aproape şi îi mulţumesc pentru acest lucru. Primul obiectiv este să trecem de preliminariile Ligii Campionilor, şi vreau să mă concentrez asupra acestui lucru. Echipa de pe hârtie este foarte puternică şi trebuie să vedem cum se va comporta şi pe teren“, a spus Adrian Mutu, la revenirea în Florenţa.
Înainte să ajungă la Florenţa, Mutu a trecut mai întâi pe la aeroportul din Roma, unde a aterizat aeronava care l-a adus în Italia. Unii ziarişti italieni au scris mai în glumă, mai în serios, că românul va rămâne în capitala Italiei pentru a da curs ofertei de la AS Roma, dar Mutu a spus că nu ştie nimic despre propunerea de transfer venită din partea formaţiei AS Roma.

Colegii îl doresc la echipă

Danezul Martin Jorgensen, revenit şi el recent în cantonamentul Fiorentinei de la Castelorro (nordul Italiei), susţine că în Danemarca nu a auzit nimic despre o eventuală plecare a românului Adrian Mutu de la Fiorentina, subiect despre care în Italia şi în România s-a scris aproape zilnic. „În Danemarca nu am auzit vorbindu-se despre un «caz» Mutu. Eu sper ca Adrian să revină motivat la echipă şi să facă diferenţa, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut. Iar când preşedintele Corvino spune că nimeni nu va pleca de la echipă, eu cred“, a spus mijlocaşul danez. Jorgensen, al cărui contract urmează să expire în 2009, a mai afirmat că intenţionează să-şi încheie cariera la Fiorentina: „Am început deja discuţiile pentru prelungirea contractului şi sper să se rezolve repede. Nu cred că vor exista probleme“.
Dacă în Italia, posibilul transfer al lui Mutu la AS Roma încă este de actualitate, ziariştii spanioli scriu că „giallo-rossii“ intenţionează să cumpere alt atacant, pe Julio Baptista, care este legitimat la Real Madrid şi pentru care italienii sunt dispuşi să ofere 15 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS