30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTamaş şi Niculae rămân la Auxerre

Tamaş şi Niculae rămân la Auxerre

Fundaşul român este evaluat la cinci milioane de euro, sumă care îi descurajează pe eventualii cumpărători, în timp ce „Nico“ a fost declarat netransferabil.

Diriguitorii echipei scoţiene Celtic Glasgow ar putea renunţa la achiziţionarea fundaşului român Gabriel Tamaş, după ce a discutat cu oficialii lui Auxerre, orientându-se spre fundaşul sârb Marko Basa, care evoluează la Le Mans. Conform presei britanice, echipa din Scoţia s-a interesat de Basa, mai ales după ce a realizat că are şanse minime să-l transfere pe internaţionalul român.
Gabriel Tamaş a avut evoluţii apreciate la Campionatul European, competiţie la care apărătorul de 24 de ani a fost titular în toate partidele pe care le-a disputat România. Fostul jucător al lui Dinamo, care este evoluat de gruparea din Hexagon la cinci milioane de euro, a afirmat de curând că ar fi încântat să joace pentru campioana Scoţiei deoarece ar avea oportunitatea să participe constant în Liga Campionilor.
Şi realizarea transferului lui Basa, care are 25 de ani, va fi dificilă deoarece Le Mans solicită aproximativ nouă milioane de euro. Jucătorul sârb a afirmat că este dispus să plece la formaţia scoţiană, însă Celtic vrea ca Le Mans să reducă suma de transfer până la 5,5 milioane de euro.
„Celtic este un club de tradiţie şi ar fi o onoare să evoluez acolo. Managerul echipei, Gordon Strachan, a obţinut trofee importante în cariera de jucător, dar şi ca antrenor. Nu eu pot să decid, dar voi face tot posibilul pentru ca transferul să se realizeze“, a spus fundaşul sârb.
Basa este considerat unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Europa, fiind dorit şi de PSG, însă clubul parizian nu a putut să plătească suma cerută. Altă grupare interesată de transferul lui Basa este Dinamo Kiev, dar jucătorul sârb nu a dorit să evolueze în Ucraina.

Fernandez: Nu vreau să-l pierd pe Tamaş

Principalele obstacole aflate în calea transferului lui Tamaş la Celtic sunt preţul mare de transfer, cinci milioane de euro, şi antrenorul lui Auxerre, Jean Fernandez, care nu este dispus să renunţe la serviciile fundaşului roman.
„Gabriel mai are trei ani de contract şi, dacă preşedintele nostru nu primeşte o ofertă foarte bună de la Celtic sau de la alt club, atunci îl aştept luni (ieri – n.r.), la Auxerre, pentru reluarea antrenamentelor. Apoi, vom discuta despre planurile lui. A fost toată vara implicat în meciurile naţionalei României şi nu ştiu ce vrea, dar ştiu ce vreau eu. Vreau toţi jucătorii buni în echipa mea şi Gabriel este unul dintre ei. Cu siguranţă nu vreau să-l pierd. Nu am nici o îndoială că are capacitatea să joace pentru un club de talia lui Celtic. Ar fi un star pentru o echipă precum Celtic. Deocamdată, este jucătorul nostru şi aş vrea să rămână“, a afirmat Fernandez.

Auxerre mizează pe Niculae

Conform presei franceze, celălalt jucător român care evoluează la Auxerre, atacantul Daniel Niculae, a fost declarat netransferabil la Auxerre, deşi el este dorit de grupări precum Borussia Dortmund, Wigan, Paris Saint-Germain şi Benfica Lisabona.
„Spre deosebire de Gabriel Tamaş, aşteptat la Celtic Glasgow, în cadrul unui transfer de cinci milioane de euro, atacantul Daniel Niculae nu va pleca în străinătate. Sub contract până în 2010, internaţionalul român ar fi fost declarat netransferabil. În vârstă de 25 de ani, Daniel Niculae nu va avea o nouă experienţă în străinătate. Şi acest lucru se va întâmpla, în ciuda interesului manifestat de formaţii precum Borussia Dortmund, Wigan, Paris Saint-Germain şi Benfica“, a scris site-ul mercato365.com.
Conform unor apropiaţi ai lui Daniel Niculae, jucătorul a fost marcat de criticile din sezonul trecut şi vrea să demonstreze că este un fotbalist bun.
„Daniel Niculae ar conta pe faptul că poate face un sezon bun pentru a pleca vara viitoare. Apoi, românul ar fi fost convins de proiectul sportiv al antrenorului Jean Fernandez. Daniel Niculae ar fi primit asigurări că Benoît Pedretti, Thomas Kahlenberg şi Kamel Chafni vor continua la Auxerre“, a notat sursa citată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS