23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObreja este pesimist în perspectiva Jocurilor Olimpice

Obreja este pesimist în perspectiva Jocurilor Olimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, s-a declarat nemulţumit de prestaţiile din finalele Campionatelor Naţionale ale celor doi reprezentanţi ai României la Jocurile Olimpice, Ionuţ Gheorghe şi Georgian Popescu, şi a spus că este sceptic în privinţa evoluţiilor lor de la Beijing.
„Nu pot spune că sunt mulţumit de evoluţiile din finale ale lui Ionuţ Gheorghe şi Georgian Popescu şi, de aceea, dacă ar fi să gândesc raţional, sunt rezervat în privinţa Jocurilor Olimpice. Gândind cu sufletul, sper într-un rezultat bun din partea celor doi“, a declarat Rudel Obreja sâmbătă, la finalul Campionatelor Naţionale de la Iaşi.
În schimb, cei doi pugilişti au fost optimişti în privinţa participării la Jocurile Olimpice.
 „Mă simt foarte bine şi sper să fac o figură frumoasă la Olimpiadă. Îmi doresc să fiu surpriza plăcută a delegaţiei României la Beijing“, a spus Georgian Popescu.  În acelaşi ton a fost şi Ionuţ Gheorghe, care a declarat: „Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic, mai am de lucru, în schimb, la tehnică. Nu mă mulţumesc doar cu prezenţa la Olimpiadă, trebuie să sper la o medalie. Deşi e greu de crezut, e normal să îmi doresc ca acea medalie să fie de aur“.
Ionuţ Gheorghe a câştigat titlul la categoria 64 kg după ce l-a învins la puncte pe Traian Lupu (Gladiatorul Iaşi), în timp ce la categoria 60 kg, Georgian Popescu (Prahova Ploieşti) l-a învins prin abandon în repriza a 3-a pe Daniel Bădulescu (Dinamo).

Antrenor cubanez pentru lotul naţional

Preşedintele federaţiei a mai spus că la lotul naţional de box va fi adus un antrenor cubanez. „La Biroul Federal am discutat în principal despre situaţia boxului românesc şi modalităţile de revigorare a acestuia. Principala discuţie a fost legată de viitorul antrenor al lotului naţional. Vrem să aducem un antrenor cubanez. Purtăm discuţii cu mai mulţi antrenori, rămâne să vedem cine va fi. De asemenea, am stabilit să înfiinţăm în cel mai scurt timp o Academie de Box“, a declarat Obreja.
Comitetul Executiv al FR de Box a mai hotărât înfiinţarea unei Academii de Box, cu sprijinul COSR, după Jocurile Olimpice din China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS