12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNicolo Napoli vrea Universitatea în top

Nicolo Napoli vrea Universitatea în top

Tehnicianul italian este mulţumit de jocul Ştiinţei, formaţie pe care o vede în primele şase echipe din Liga I.

Universitatea Craiova a revenit sâmbătă în România, după un stagiu de pregătire în străinătate, în Germania şi în Olanda. Alb-albaştrii au învins cu 6-0 pe AZSV AAlten, cu 7-1 pe Turks Selection, au pierdut cu 0-2 meciurile cu Metalurg Doneţk şi Top Oss, şi au remizat, scor 0-0, cu Slaven Belupo şi Hapoel Kyriat.
Ultimul meci, cel cu israelienii, a fost şi cel mai reuşit al juveţilor, dacă ne luăm după declaraţiile lui Nicolo Napoli. Acesta a folosit următoarea echipă de start: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Stoica, Dilevski – Wobay, Gângioveanu, Baird. Pe parcursul întâlnirii au mai jucat: S. Lung Jr., R. Barbu, Crăciun, Firţulescu, Bărboianu, Buşu, Dina, Ologu, M. Costea,  Popescu.
Rezultatele, pe ansamblu, nu i-au mulţumit pe suporterii craioveni, care aşteptau victorii sau măcar goluri din partea echipei lor favorite şi în meciurile mai importante, nu doar în cele cu bucătarii. Ştiinţa nu este însă o specialistă a amicalelor, şi în partidele din turneele anterioare înregistrând rezultate modeste. Oricum, oficialii olteni, în frunte cu antrenorul Nicolo Napoli, au anunţat că nu pun preţ pe rezultatele din amicale şi că sunt mulţumiţi de modul în care evoluează alb-albaştrii.
„Acest ultim meci a fost unul bun. Am ratat foarte mult, ne-au scos de două ori mingea de pe linia porţii. Sunt mulţumit de băieţi şi de angajamentul lor. Per total, sunt satisfăcut de stragiile din această vară, ne-am atins obiectivele. Rămâne ca la Craiova să facem ultimele pregătiri pentru startul sezonului, pe care noi îl dorim mult mai bun decât partea a doua a campionatului trecut“, a spus Napoli, care este convins că Ştiinţa poate reuşi o clasare în primele şase echipe din Liga I la finalul sezonului care urmează.

Florin Costea, interzis la jocuri

Vedeta Universităţii, Florin Costea, nu a evoluat nici un minut în turneul din Germania şi Olanda, medicul şi tehnicienii echipei hotărând să nu rişte nimic în ceea ce-l priveşte pe atacantul oltean. Accidentat la genunchi în meciul demonstrativ de pe 19 iunie, Costea a fost nevoit să urmeze un program de recuperare care l-a ţinut departe de echipă la amicale, oficialii olteni preferând să-l aibă apt la meciurile din ţară, dar, mai ales, la cele din debutul sezonului.
Antrenorul Nicolo Napoli este convins că, dacă Florin s-ar fi aflat în teren, Ştiinţa ar fi marcat mai multe goluri, dar este sigur că golurile vor veni odată cu revenirea lui Wobay şi Costea în echipă. „Nu am înscris nici un gol în ultimele confruntări, dar nu îmi fac probleme în această privinţă, pentru că, după ce vor ajunge Wobay şi Costea, doi dintre oamenii noştri de atac, la acelaşi nivel fizic cu ceilalţi coechipieri, alta va fi situaţia. Cu ei, sută la sută, echipa va marca din nou multe goluri“, a comentat Napoli.
În plus, doctorul Claudiu Stamatescu a dat asigurări că Florin Costea va fi pe teren în următoarele meciuri. „Chiar dacă nu a jucat deloc, Florin Costea se antrenează normal de cinci zile. Mai are la dispoziţie două amicale până la startul sezonului, cel de la Buzău şi cel cu Jiul. Nu-mi fac griji, e timp suficient, Costea va fi sută la sută pregătit pentru a juca în prima etapă“, a declarat Stamatescu.

Găman şi Gângioveanu, titulari

Din Olanda, Nicolo Napoli a plecat în Italia, împreună cu ajutoarele sale, preparatorul fizic Donato Quinto şi antrenorul cu portarii Massimo Ferraris.
Jucătorii au primit liber de sâmbătă până astăzi, iar după-amiază se vor reuni la cantonamentul din Lunca Jiului, pentru a-şi relua pregătirile.
Universitatea va intra în linie dreaptă cu antrenamentele, în această săptămână urmând să susţină încă două teste de verificare. Primul, miercuri, cu Gloria Buzău, în deplasare, iar ultimul, sâmbătă, cu Jiul Petroşani, pe stadionul „Extensiv“. Aceste două amicale vor fi decisive pentru stabilirea echipei cu care Nicolo Napoli va aborda startul campionatului.
În mare, formula de bază nu a suferit modificări faţă de cea care a terminat campionatul. Singurele noutăţi sunt Valerică Găman, care va face cuplu în centrul apărării cu Mitchell, Dorel Stoica urmând să joace închizător, şi Gângioveanu, care şi-a câştigat prin joc locul de titular.
De altfel, Cosmin Gângioveanu a fost convocat de selecţionerul Emil Săndoi la echipa naţională de tineret, urmând să joace în amicalul cu Italia, de pe 22 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII