15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe mai are două posturi libere în lot

Neagoe mai are două posturi libere în lot

Gruparea gorjeană şi-a definitivat lotul pentru sezonul 2008-2009 în proporţie de 90%, tehnicianul Eugen Neagoe dorindu-şi în continuare un fundaş central şi un mijlocaş de bandă, pentru a fi pe deplin mulţumit.

Pandurii Târgu Jiu şi-a atins scopul în stagiul de pregătire din Austria, doar neseriozitatea organizatorilor care le-au asigurat gorjenilor numai trei jocuri de verificare cu echipe de primă ligă şi nu cinci, cum şi-ar fi dorit tehnicianul, l-a nemulţumit pe Eugen Neagoe.
„Meciurile amicale schimbate de la zi la zi ne-au încurcat foarte tare. Noi ştiam iniţial un program, când am plecat din ţară, dar asta are mai puţină importanţă. E foarte bine că am jucat şase jocuri, trei cu echipe din prima ligă. Noi ne-am dorit să avem cinci jocuri cu echipe din prima ligă. Până la urmă a fost un cantonament reuşit, o perioadă de pregătire bună şi reuşită pentru echipă“, a afirmat Geană.
Acesta se declară mulţumit de parametrii fizici atinşi de elevii săi, însă mai este de lucrat la registrul tactic pentru integrarea noilor achiziţii. „Am lucrat şi fizic, şi tactic. Eu cred că fizic sunt la nivelul la care trebuie să fie dacă au putut să joace câte 90 de minute din două în două zile. Este adevărat, mai rămân de perfectat câteva detalii legate de registrul tactic şi de integrarea unor jucători care au venit în această vară, dar până la meciul cu Dinamo mai avem timp. Oricum, legat de nou – veniţi, majoritatea s-a integrat foarte bine în lot şi cred că ne vor ajuta în sezonul 2008-2009“, a mai spus Neagoe.

Puţine semne de întrebare în primul unsprezece

Deşi lotul nu este încă definitivat, existând posibilitatea unor achiziţii de ultim moment, formula de start pe care Pandurii Târgu Jiu o va alinia în prima etapă pare să prindă contur. Echipa folosită în ultimul amical din Austria: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Vancea, Stângă, Păcurar – Tilincă, Piţurcă, ar putea fi „unsprezecele“ din jocul cu Dinamo.
O luptă acerbă pentru titularizare se va da pentru postul de portar, Mingote şi Stanca fiind de valori apropiate, în timp ce Rus, Chibulcutean, Cardoso, Vasilache, Vancea, Stângă, Păcurar şi Piţurcă sunt favoriţi pe posturile pe care evoluează. Singurele semne de întrebare apar în dreptul posturilor de fundaş dreapta şi al doilea atacant. Popete, Mândrean şi Ghindeanu se luptă pe partea dreaptă a defensivei, cu menţiunea că ultimul nu a semnat încă cu Pandurii Târgu Jiu. Dacă transferul fotbalistului de la Dacia Mioveni nu va fi perfectat, atunci Popete este prima opţiune a lui Neagoe, deoarece Mândrean vine după o perioadă lungă de inactivitate. În avanposturi, Tilincă ar putea fi partenerul lui Piţurcă, ex-bistriţeanul având avantajul că se poate plia şi pe sistemul 4-5-1 utilizat deseori de Eugen Neagoe, graţie mişcării lui bune în teren. „Stanca şi Mingote sunt doi portari foarte valoroşi. Nici nu cred că are importanţă cine va apăra, pentru că amândoi sunt la fel de buni. Va fi foarte greu şi pentru mine să aleg cine va apăra în prima etapă. A mai rămas puţin până la startul campionatului şi cred că era normal să-mi fi făcut deja o părere despre cum va arăta echipa în următorul sezon“, a declarat Neagoe.
Stagiul austriac a mai scos în evidenţă faptul că există soluţii şi pentru executarea loviturilor de la 11 metri, chiar dacă specialistul acestor faze, Ilie Iordache, a plecat la Dinamo. Cardoso, Nalaţi şi Păcurar au arătat siguranţă de la punctul cu var şi se anunţă candidaţi serioşi pentru rezolvarea fazelor fixe. 

A sosit un brazilian

Gruparea gorjeană mai este interesată de achiziţionarea unui fundaş central şi a unui mijlocaş de bandă, oficialii pandurilor încercând să rezolve doleanţele antrenorului până la startul campionatului. Pandurii a chemat la teste un mijlocaş brazilian, Thiago Tremonti, care se află deja la Târgu Jiu şi astăzi va efectua primul antrenament cu echipa, sub comanda lui Eugen Neagoe.
„Este un mijlocaş brazilian care a jucat în prima ligă. L-am studiat în mai multe jocuri şi cred că este ceea ce căutăm. De astăzi îl voi vedea şi la antrenamente şi va face şi vizita medicală. Vom purta câteva discuţii cu el şi vom hotărî în perioada următoare dacă va rămâne. Este un jucător de 23 de ani şi a jucat în prima ligă din Brazilia. Nu a mai jucat în Europa. Este prima dată când a plecat din Brazilia şi a venit direct în România. Chiar am văzut recent un meci al celor de la Paulista cu FC Santos, au făcut 1-1 şi el a dat gol. Este un mijlocaş ofensiv, poate juca şi în partea stângă şi în cea dreaptă. E genul lui Iordache, un jucător de viteză, tehnic, exact ceea ce căutam“, a declarat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS